Словакия ще тества туристите, пристигащи в страната на границата със

...
Словакия ще тества туристите, пристигащи в страната на границата със
Коментари Харесай

Словакия въвежда задължителни тестове на туристите за коронавирус на границата

Словакия ще тества туристите, идващи в страната на границата със прилежащите страни за ковид. Във връзка с това, най-вероятно броят на отворените гранично-пропускателни пунктове ще бъде стеснен, както и времето, през което те могат да бъдат преминати.

Премиерът на Словакия Игор Матович разгласи това пред публицисти през днешния ден след съвещание на Централния антикризисен щаб, оповестява електронното издание ceskenoviny.cz.

" Целта е да се тестват всички, които желаят да преминат границата, в случай че нямат удостоверение за негативен тест covid-19, " сподели Матович. Лице, което влиза в страната, също може да показа негативен тест не по-стар от 72 часа. Матович допуска, че в границите на един месец след въвеждането на тази мярка, броят на тестваните хора ще бъде сред 4 милиона и 5 милиона.

Премиерът съобщи предходната седмица, че такива гранични инспекции ще бъдат вероятни единствено след национално тестване на популацията за ковид, което се организира в страната през уикенда. В него участваха 3,63 милиона души, инфектираните бяха 1,06%. Общо 38 359 души са имали позитивен резултат. Този уикенд акцията ще се повтори в множеството елементи на Словакия, с изключение да вземем за пример на Братислава и Кошице.

Пътниците, идващи в Словакия от страни с висок риск от коронавирусна зараза, би трябвало, с някои изключения, да имат негативен тест, с цел да избегнат карантината в страната. През септември Братислава включи и Чехия в листата на страните с висок риск. Освен това Словакия има заповед, ограничаваща свободното придвижване на хора (включително чужденци) без негативен резултат от теста за ковид.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР