Словакия ще прехвърли своите изтребители МиГ-29 в Украйна, подготовката за

...
Словакия ще прехвърли своите изтребители МиГ-29 в Украйна, подготовката за
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на Словакия Растислав Качер: Даваме МиГ-29 на Украйна, ще получим западни изтребители

Словакия ще трансферира своите изтребители МиГ-29 в Украйна, подготовката за това може да стартира през идващите седмици.
Все още не сме предали тези МиГ-29, само че сме подготвени. Говорим с нашите сътрудници от НАТО по какъв начин тъкмо да го създадем.
Това бе разисквано на последната среща с президента на Украйна Володимир Зеленски. Нашият министър на защитата изясни на вашия президент по какъв начин може да стане това. И мисля, че през идващите седмици украинска делегация ще дойде в Словакия и ние, дружно с нашите американски другари, ще работим, с цел да превърнем това в действителност...
Аз съм огромен оптимист, мисля, че ще се случи скоро и самолетите ще бъдат в Украйна. Но не желая да разясня детайлности от полемиките за прехвърлянето на бойните самолети, с цел да не навредим на процеса.
От 1 септември полски бойни самолети патрулират във въздушното пространство на Словакия в сходство със съглашението сред Варшава и Братислава за отбраната на въздушното пространство на Словакия. 
Това съглашение проправя пътя за даване на нашите МиГ-29 на Украйна, против което Словакия ще получи западни изтребители.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР