Словакия и Полша доставят съветски изтребители МиГ-29 на Киев от

...
Словакия и Полша доставят съветски изтребители МиГ-29 на Киев от
Коментари Харесай

Радев: Ако бяхме предлагали български МиГ-ове, сега щяха да са в Украйна

Словакия и Полша доставят руски изтребители МиГ-29 на Киев от края на март и началото на април. 

" Не единствено, че не ги предлагаме, само че нашите летци не престават и да летят, и да дежурят на своите МиГ-29, и вършим всичко допустимо те да бъдат ремонтирани ", добави президентът. 

От Министерството на защитата също обявиха преди дни, че не са провеждали диалози за безплатно даване на български изтребители МиГ-29 на Украйна.

За конституцията на РМС и вписването на българите

" Моите порти постоянно са отворени за него, да заповяда " - по този начин президентът Румен Радев отговори на сътрудника си от Северна Македония Стево Пендаровски, който в изявление за тв " Сител " съобщи, че през последните две години не е имал нито един градивен диалог с българския държавен глава. 

За последните години най-малко 10 пъти съм канил президента на Република Северна Македония. През октомври при откриването на интерконектора с мое подпомагане пред ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен РСМ получи финансова помощ от Европейски Съюз за пазаруване електричество, напомни той.

По мотив вписването на българите в конституцията на югозападната ни съседка Румен Радев съобщи, че това е в помощ на неговата (бел. ред.: на Пендаровски) страна - " с цел да скъса с идеологемите на тоталитарното минало и да поеме към демократизирането на страната ". 

Комисията, която ще прави промени в конституцията на Република Северна Македония, възнамерява да включи македонските българи в нея. Според Пендаровски поради отварянето на българските клубове е повишено и недоволството на хората в РСМ против тъй наречените " френско предложение ".

Румен Радев уточни, че точно българският държавен глава е сложил въпроса за казуса на македонските българи. " Аз бях индивидът, който съумя да работи с всички европейски водачи и институции, тъй че вписването на македонските българи в Конституцията на РСМ да стане наложително изискване за начало на договарянията за влизане в Европейски Съюз ", добави той.

За старта на 49-ия парламент

" Ако не се избере ръководител на Народното събрание, това ще блокира целия развой по съвещания и връчване на мандати ", предизвести той. 

" Надявам се да има примирение, разговор и разсъдък. Има най-различни оферти, само че всичко зависи от разговора и разбирателството сред партиите ", сподели още президентът пред публицисти. 

По мотив обвиняванията на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че служебното държавно управление краде, Радев я прикани да го потвърди. " Всеки ден в медиите има какви ли не изявления, в това число и за нея, тъй че няма какво да разясняваме ", отвърна президентът. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР