Сложно е да се отговори кога ще е пикът в

...
Сложно е да се отговори кога ще е пикът в
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Предлагат учебната година у нас да започва от 1 септември

Сложно е да се отговори по кое време ще е пикът в България от така наречен четвърта вълна от COVID-19, сподели проф. Огнян Кунчев пред Българска телеграфна агенция и посочи, че при оповестяването в този момент на инфектираните с ковид у нас не излиза наяве какъв брой от тях са чужденци. Според математика, главно измежду инфектираните у нас в този момент са младежите, които посещават питейни заведения и заведения - в София и по морето, и връщайки се по родните си места, изключително от Черноморието, стават съществени източници на заразяване и за своите близки.

Сред инфектираните има и непознати туристи, като евентуално ще има леко прекъсване на скоростта на заразяване при започване на септември, когато поприключва и сезонът по нашето Черноморие, предвижда математикът. Той добави обаче, че когато учениците тръгнат на учебно заведение, има възможност да се увеличи броят на инфектираните, само че разяснява, че не е редно още от " 15 септември да държим децата затворени у дома ".
 Училищата ще бъдат затваряни единствено при последна нужда, даде обещание просветителният министър Училищата ще бъдат затваряни единствено при последна нужда, даде обещание просветителният министър
Целите пред МОН са оптимално дълготрайно образование през идната образователна година. Това съобщи служебният учебен министър Нико...

Затова е рационално и у нас, както в доста други страни в Европа, образователната година да стартира на 1 септември, а не на 15 септември, с цел да се избегнат сезонните грипове, е мнението на проф. Огнян Кунчев. Той означи, че в някои страни лятната почивка е по-кратка, само че по-късно има повече ваканции през образователната година.

" Мисля, че е рационално през новата образователна година най-малко месец или месец и половина учениците да вървят на учебно заведение присъствено, с изключение, в случай че някъде в страната има доста тежки случаи със заразяване от COVID-19 и единствено там може да не вървят присъствено на учебно заведение децата. Това е доста значимо, тъй като ще стартира третата образователна година, която за учениците е придружена с ограничавания в присъственото образование поради ковид ", разяснява проф. Кунчев.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР