Сложи в Кремъл дълги маси заради страха от коронавирусаПрезидентът се

...
Сложи в Кремъл дълги маси заради страха от коронавирусаПрезидентът се
Коментари Харесай

Бригада лекари бди над Путин

Сложи в Кремъл дълги маси поради страха от ковид Президентът се подмладява с вани с дестилат от рога на елен, военният министър го запалил по тази мода
Кремъл ревниво крие информацията за здравето на Путин, от мо-мента, в който той стана президент. Отначало никой не обръщаше внимание на този факт. По-късно, когато Путин понякога безусловно изчезваше от общественото пространство, мнозина допускаха - без безапелационни доказателства, че това по някакъв метод е обвързвано с осъществяване на лекуване. Внушителна бригада от лекари обаче съпровожда съветския президент по време на неговите пътувания, разкриха уеб страниците " Проект " и " Медуза ". Кремъл целеустремено градеше облика на Путин като един същински мачо. Президентът има черен колан по джудо, играе интензивно хокей, вкарвадори по 8 гола на мач.

В началото на своя президентски мандат Путин

интензивно се носеше на крилете на облика на мъж в разцвета на силите си

Тогава, по думите на хора, работещи с него, той рядко се си е правил медицински проучвания и е обръщал малко внимание на здравето си - даже, когато имал висока температура. Още тогава в Кремъл са решили да не разкриват на публиката нищо за здравето на президента. Сериозен проблем още в първите години на президентския мандат провокира пристрастеността на Путин към конете. Един от неговите доближени споделя по какъв начин той е паднал при езда, известно време даже не е можел да стои на крайници си, а лекуването му е дълготрайно.  През 2012 година Путин за първи път се появи, очевидно накуцвайки. Това стана в Деня на националното единение, когато президентът постави цветя пред паметника на  Дмитрий Пожарски и новгородчанина Кузма Минин, които през ноември 1612 година отпред на националните сили за защита прогонват от Москва полски войски. Както отбелязва " Проект ",държавната телевизия се е старала да не демонстрират този факт по време на директното предаване, освен това - на уеб страницата на Кремъл не е качвано видео от събитието, а на медиите изрично е било неразрешено да оповестяват обстоятелството, че президентът накуцва. Поради това самата демонстрация е била лимитирана във времето до един час. Тогава Кремъл сменя тактиката и стартира да употребява така наречен " консерви ". Това са авансово записани видеа на срещите на Путинс подчинените му, което разреша на президента да изчезва неусетно от полезрението на руснаците. С времето сходни изгубвания станаха чести, както и проблемите със здравето на президента, написа " Проект ". " Консерви " са употребявани минимум четири пъти - през март 2015 година, август 2017 година, февруари 2018 година и септември 2021 година

Изненадващо в последно време Путин се интересува от нетрадиционната медицина. Изданието написа, като се базира на прочут на Путин, че президентът взема вани с рога от северен елен. Рогата се обработват по специфична технология, а ваните и лекарствените препарати от тях са шлагер в източната медицина против доста болести. По този нетрадиционен способ го запалил сегашният министър на защитата Сергей Шойгу. Заради интереса на Путин към тези вани за удължение на младостта, те са станали  известни и измежду други висши служители, написа изданието. " Проект " отбелязва, че

ползата на Путин към нетрадиционната медицина е чудноват

като се има поради обстоятелството, че измежду околните му родственици има доста лекари, в това число и щерка му Мария Воронцова. Тя е приключила Медицинският факултет на Московския държавен университет. Братовчед му Евгений Путин е детски хирург, неговата брачна половинка е гинеколог, а децата им са психиатри. Една от неговите племенници - Татяна Пташук, също е доктор по обучение, в този момент тя управлява поликлиниката към Централната клинична болница в Москва(ЦКБ), където се лекуват висшите съветски служители. Путин в последните години все по-често стартира да посещава ЦКБ, ситуирана в московския регион Кунцево. По думите на един от източниците на " Проект " там го следи " поделение от персонални лекари ". Същите медици съпровождат президента при пътуванията му и летят до неговите резиденции, когато и той е в тях.

" Проект " детайлно е проучил оповестените на уеб страницата за държавни покупки контракти и актовете за приемане на услугите сред ЦКБ и хотелите в Сочи - датите на полетите на медиците съответстват с формалните визити на президента и с интервали, през които той не се е появявал пред аудитория.

Изучавайки договорите, публицистите от " Проект " са стигнали до извода, че през интервала 2016 година -2917 година президентът приблизително е съпровождан от петима лекари, само че от време на време броят им се е увеличавал фрапантно. Така да вземем за пример през ноември 2016 година Путин е отсъствал пет дни и през този интервал в санаториума " Рус " в Сочи са обитавали 12 лекари. Отначало са пристигнали персоналните медици на президента, по-късно и група от опериращи неврохирурзи, измежду която и рехабилитатор. " Лечението очевидно е минало добре - на 1 декември Путин към този момент прави послание към Федералното събрания. Година по-късно в символ на признателност той награждава шефа на неврохирурзите Олег Мишкин със званието " Заслужил доктор на Русия ", отбелязва " Проект ".

През 2019 година, написа изданието, Путин е съпровождан приблизително от 9 лекари. " Проект " отбелязва, че все по-често с президента са отоларинголозите Алексей Щеглов и Игор Есаков, също по този начин и хирургътЕвгений Селиванов. " Проект " акцентира, че Селиванов, е експерт по онкология и се занимава с проблемите на щитовидната жлеза. Отоларингологът е доктор, отбелязва " Проект ", който може първи да открие проблеми с щитовидната жлеза, в това число и онкологични. Изданието добавя, че Путин обществено показва интерес към проблемите на рака на щитовидната жлеза.

От есента на предходната година все по-често се приказва за здравето на Путин. Тогава президентът ненадейно се самоизолира. Както твърди източник на " Проект ", непосредствен до управлението на една от огромните лечебни заведения, в медицинските кръгове " фактически приказват за проблемите на президента със здравето ".  Според него тези диалози са станали по-чести през есента на 2021 година, когато президентът се самоизолира дълго време поради ковид.  На 13 септември по време на срещата с параолимпийците  Путин ненадейно съобщи, че е задължен да излезе в изолираност поради обстоятелството, че към него има доста заболели от Ковид 19. Както написа " Проект ", тази вест се оказа " сърпрайз даже за обкръжението на президента ". След това той през целия септември не се появи пред аудитория. Не е известно обаче да са му правени медицински операции, отбелязва " Проект ". Изданието добавя, че Путин по-късно е почнал да поддържа връзка със събеседниците си през доста огромно разстояние - нормално от двете страни на дълги маси, както стана при срещата му в Кремъл с френския президент ЕманюелМакрон. Анализатори изясняват този факт със страха на президента от ковид. Специалният  авиоотряд  " Россия ", който обслужва Путин и другите значими фигури във федерацията, за първи път беше карантиниран в един от московските хотели. Оттогава водачите, стюардесите, медиците, водачите и други хора, които се срещат с съветския президент, постоянно прекарват по няколко седмици в кремълските санаториуми и пансиони.  85 млн. $ е заделил Кремъл за отбрана на значимите персони от пандемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР