Сливналията Атанас Скатов, който покори още един осемхилядник - Чо

...
Сливналията Атанас Скатов, който покори още един осемхилядник - Чо
Коментари Харесай

Атанас Скатов: Давате ми сили да продължа към Еверест!

Сливналията Атанас Скатов, който покори още един осемхилядник - Чо Ою (8188 метра), към този момент се намира в челен базов лагер на 5700 метра. Алпинистът е първият българин, направил сходно нанагорнище, както и първият веган в света с такова достижение.

Както към този момент стана ясно, Скатов възнамерява още веднъж да изкачи връх Еверест. Българинът стъпи за първи път на Покрива на света на 24 май 2014 година, а за втори - на 22 май 2017 година, написа Блиц.

" След 7-часов преход с цялото съоръжение в раница над 25 кг той към този момент е на безвредно място с задоволително О2 в атмосферата. Времето се е развалило внезапно през днешния ден и е имал не лек преход. Сега ще си почине от изморителния поход и на следващия ден ще слезе в Тингри за къса отмора преди да се насочи към връх Еверест. Очаквайте нови фотоси от екпедицията. Звучеше доста бодро и още веднъж сърдечно благодари на спонсорите и всички вас за поддръжката, която му оказвате. Тя му дава сили да продължи напред! ", оповестиха от екипа на Скатов на формалната му страница във " Facebook ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР