Сливенският съд даде най-тежкото наказание на 21 годишният Мартин Трифонов

...
Сливенският съд даде най-тежкото наказание на 21 годишният Мартин Трифонов
Коментари Харесай

Присъда за жестокото убийство в Сотиря: Доживотен затвор без право на замяна

Сливенският съд даде най-тежкото наказване на 21 годишният Мартин Трифонов за ликвидиране по изключително нечовечен метод, опит за обезчестяване и блудничество.

Мартин влезе в правосъдната зала в инвалидна количка. Той беше прострелян в крайници при залавянето му на 16 август предходната година.

Снимка: btvnovinite.bg

Протестите след закононарушението доведоха до законова корекция, която отстрани опцията той да получи понижена присъда поради самопризнанията.

Доживотната присъда бе посрещната с овации.
Доживотен затвор без право на подмяна за обвинявания за убийството в Сотиря В 15-дневен период отбраната му може да апелира наказването
Два часа и две съвещания бяха нужни на съда в Сливен, с цел да одобри настояването на прокуратурата за най-тежкото наказване –доживотен затвор без право на подмяна.

Мотивите на съда са изключителната свирепост и мъчителния метод, по който Мартин е умъртвил момиченцето, както и обстоятелството, че той към този момент е осъждан за обезчестяване.

Решението на съда беше посрещнато с овации от околните на детето, които участваха в правосъдната зала.
На първо четене: Няма да се понижават присъдите за ликвидиране (ОБЗОР) Депутатите гласоподаваха корекция в Наказателно-процесуален кодекс
На инвалидна количка поради простреляния при залавянето крайник, Мартин Трифонов влезе в правосъдната зала. Обграден от десетки служители на реда, той не подвигна глава и не погледна околните на детето.

Отхвърли правото си на последна дума и одобри присъдата с безмълвие. Служебният му бранител също бе обособен от публицистите с полицейски кордон.

Снимка: btvnovinite.bg

Присъдата разяснява само юриста на почерненото семейство.

" Ще схванат тези, които са решили да вършат сходно нещо – няма да се разминат, както се размина този в Русе и в Горна Оряховица, които получиха по 30 години. А тук, оптималната присъда е по нашето ново законодателство, което беше променено с помощта на околните ", разяснява юристът Сиво Сивов.
Стотици се събраха на бдението в памет на убитото дете в Сотиря Семейството на 7-годишното момиченце желаеха обективна присъда за килъра
В дома на 6-годишното момиченце спомените са на всички места. Откакто я няма, баба й записва всичко в дневник.

Бабата Милка Георгиева споделя, че нейното наличие и нейният дух са създали една победа в нейна чест.

В Сотиря също са удовлетворени от присъдата. Съдът одобри и гражданските искове на околните в размер на 600 000 лв..

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен период.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР