Сливен стана основна тема в новинарските емисии заради проблемите, свързани

...
Сливен стана основна тема в новинарските емисии заради проблемите, свързани
Коментари Харесай

Дебатът за Сливен: Как се стигна до извеждането на хиляди ученици от клас?

Сливен стана съществена тематика в новинарските излъчвания поради проблемите, свързани с извеждането на децата от учебните заведения. Над 1000 възпитаници бяха изведени от класните стаи поради подправена вест, че обществените ще ги лишават от родителите им.

В понеделник стотици афектирани родители нахлуват в двора на Шесто учебно заведение с цел да вземат децата си. Напрежението ескалира след проведен митинг против Стратегията за детето в квартал „ Надежда”, само че родителите не показаха кой ги пропагандира.
Местните 2019 – още веднъж ти местиш: Дебатът за Сливен Сблъсък на четиримата кандидат-кметове, събрали най-вече публично доверие съгласно социологическото изследване
Според институциите това е политическа провокация и корист със страховете на хората. На втория ден след всеобщата нервност децата се върнаха в клас.

Темата разясниха кандидат-кметовете на Сливен Стефан Радев от ГЕРБ, Кольо Милев от Българска социалистическа партия, Йордан Лечков от „ Нова алтернатива” и Румен Бозуков от „ Движение ЗАЕДНО за промяната”.

Стефан Радев, претендент за кмет от ГЕРБ

" Кой е създателят на тези злонамерени подправени вести, предстоят органите да открият. Това е най-лошото, което можем да вършим за децата – да ги заливаме с подправени вести и с нервности. Вместо да учат, те да са по дворовете и да се поддават на суматоха ", съобщи Радев.

" Това е злонамерена акция и би трябвало да се понесе отговорност органите да открият кой стои зад нея ", добави той.

Кольо Милев, претендент за кмет от Българска социалистическа партия

" Този въпрос не е локален, той е национална политика. Не се работи задоволително с хората. През последните 30 години се наливаха едни средства в меки ограничения за обществената интеграция на ромите, което не се получи. Дори кметовете по места не са тези, които могат да решат този въпрос. Това е работа на страната ", съобщи Милев.

Йордан Лечков, претендент за кмет от " Нова опция "

" Прекалено доста внимание се обръща на тази тематика. Нека да се концентрираме върху по-важните неща, без да подценяваме казуса. Според мен единствено властимащите могат да провеждат такова нещо ", на мнение е Лечков.

Румен Бозуков, претендент за кмет от " Движение ЗАЕДНО за смяната "

" Това е клевета и тези, които са го създали, би трябвало да бъдат осъдени ", разяснява Бозуков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР