Сливен. През 2021 година работихме отново за адекватен отговор на

...
Сливен. През 2021 година работихме отново за адекватен отговор на
Коментари Харесай

Зам-кметът на Сливен Пепа Чиликова: През 2021 година продължихме с грижа към проблемите на всеки, потърсил подкрепа

Сливен. През 2021 година работихме още веднъж за съответен отговор на потребностите на хората в обстановка на рецесия. Реакциите ни бяха бързи, финансово обезпечени и гъвкави, ориентирани както към обособени заведения или групи от хора, само че и с грижа към проблемите на всеки човек, потърсил поддръжка. Това сподели заместник-кметът на Сливен по филантропичните действия Пепа Чиликова по време на конференция на общинското управление, на която бяха показани главните акценти от работата на администрацията през миналата година, оповестиха от пресцентъра на Общината .

Чиликова акцентира, че всички действия в нейния сектор са доста повлияни от наложените ограничения по отношение на COVID-19 и изменящата се епидемиологична конюнктура през годината.

„ От първостепенна значимост беше съответното използване и съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения. Осигурихме нужните дезинфектанти и защитни средства. Реагирахме при пораждане на огнища на COVID-19 и оказахме интензивно подпомагане за откриване на имунизационни кабинети. Чрез основаната Хранителната банка и включването на доброволци. оказахме поддръжка за хората в неравностойно състояние и тези, които са сложени под изолираност “, сподели Чиликова.

Продължава подобряването на изискванията за децата в детските градини и ясли. През 2021 година завършиха ремонтите в няколко от тях и на детска млечна кухня. Подменени са кревати, кошари, матраци и спално долни дрехи във всички ясли. Продължиха и дейностите по възстановяване на изискванията за спорт в общината.

Община Сливен продължава напъните си в посока разширение на обсега на обществените услуги и обезпечаване на поддръжка за лица в неравностойно състояние. Чиликова напомни, че стартира построяването на няколко нови центъра, които ще обезпечат отлични условия за живот на лица с психологични разстройства и умствена назадничавост, бездомни лица и жертви на домашно принуждение.

„ Силно наранени от коронавирус рецесията бяха културните събития, само че главно стремежът ни бе да не позволяваме още благоприятни условия за разпространяване на вируса. Проведохме някои събития, други отложихме или отменихме напълно. Сцената в цитадела „ Туида “ към този момент е емблематично и разпознаваемо място за осъществяване на културни събития в града, а ползата и посещаемостта, доста се усилиха “, добави Пепа Чиликова.

През новата година продължава работата по осемте утвърдени плана по програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 – 2022 на Министерството на образованието и науката, с което ще се разшири обсегът на децата в предучилищна възраст.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР