Сливен. Община Сливен стартира процес по внедряване на европейския модел

...
Сливен. Община Сливен стартира процес по внедряване на европейския модел
Коментари Харесай

Община Сливен внедрява европейски модел за управление на качеството в публичния сектор

Сливен. Община Сливен започва развой по внедряване на европейския модел за качество „ Обща рамка за оценка – CAF “ (Common Assessment Framework). Целта е обезпечаване на висок публичен резултат посредством непрестанно усъвършенстване на ръководството и качеството на административната активност и в осъществяване на Споразумение за съдействие с Института по обществена администрация.

Моделът CAF 2020 е инструмент за изцяло ръководство на качеството в обществения бранш. Той дава опция Общината да бъде прегледана и оценена в нейната целокупност от вътрешен екип. На тази база се прави самокритика - точна картина за положението на администрацията в дадения миг. Резултат от тази самокритика е правенето на отчет, който е база за визията какво да се направи, с цел да се усъвършенства ръководството и организацията на работа, посредством правенето на План за усъвършенстване.

Прилагането на CAF като устойчива управническа процедура предизвиква непрекъснатото рационализиране на организацията, постигането на по-добри резултати за нея и за чиновниците, за потребителите на услуги, за сътрудниците и за обществото като цяло.

Въвеждането на модела CAF 2020 в Община Сливен сплотява напъните на управлението и чиновниците. Сформиран е екип от 10 индивида, в който са включени чиновници от разнообразни функционални посоки, с цел да може посредством проучване да се обхване изцяло активността на Общинска администрация – Сливен, да се изготви отчет за самокритика и проект за усъвършенстване.

С цел набиране на информация, по отношение на настройките и мнението на жителите и бизнеса в община Сливен, ви приканваме да попълните анкетата предоставена на следния линк:

https://mun.sliven.bg/surveys/take/survey-11

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР