Сливен. Кметът на Сливен направи днес първа копка по проект

...
Сливен. Кметът на Сливен направи днес първа копка по проект
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев положи първа копка по проект за благоустрояване поречието на река Асеновска и кв. „Република“

Сливен. Кметът на Сливен направи през днешния ден първа копка по план за благоустрояването поречието на река Асеновска и кв. „ Република “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . „ Така ни върви този месец на дъждове. Мисля, че ще е за хубаво. Квартал „ Република “ е първият квартал с построени жилищни блокове в Сливен. Има нещо алегорично в това, че тук ще се влага в инфраструктурата, съобщи пред присъстващите кметът Стефан Радев. Той прикани жителите в случай че имат забележки, да ги споделят на изпълнителите и в Община Сливен, с цел да се реагира в точния момент. „ Нека се поздравим с триумф и придобивките да радват най-много децата, а и всички поданици на квартала “, добави още кметът.
На първата копка участваха ръководителят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев, заместник-кметът Румен Иванов, представители на фирмата- реализатор, представители на Камарата на строителите, жители.
Преди първата копка на конференция беше показана информация за напредъка на плана „ Подобряване на градската на Сливен. Той е финансиран изцяло от Оперативна програма „ Региони в напредък “ и е част от Инвестиционната стратегия на Община Сливен. Общата стойност на плана 2 199 911 лева
Проектът включва два обекта. Единият е поречието на река Асеновска. За там се планува построяването на мултифункционално игрище за волейбол и баскетбол, паркинг за 6 автомобила, фитнес навън, две детски площадки, пясъчник алея за детски колела и тоалетна. Ще бъдат актуализирани зелените площи, ще се засади растителност, планува се ново парково и декоративно осветяване и велосипедни алеи.
Другият обект е кв. “Република “. Той е разграничен на три региона, като за трите е планувано благоустрояване като озеленяване, пешеходни алеи. В първия регион ще се обособят зелени площи и алеи, ще се инсталират скамейки и осветяване, ще се изградят детска площадка и шадраван с падаща вода. Във втория регион планът планува възобновяване на алеите, създаване на игрище за минифутбол и баскетбол, фитнес-уреди навън, паркинг със 17 места и две беседки. В третия регион ще бъдат актуализирани зелените площи и ще се изградят детска площадка, игрище за волейбол, шадраван, маса за тенис и питейна фонтанка.
Крайният период за осъществяване на дейностите по плана е 13 януари 2019 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР