Следвайте Гласове в Въглищните ни централи са спазарени срещу лобисткия,

...
Следвайте Гласове в Въглищните ни централи са спазарени срещу лобисткия,
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Министър Христов потвърди, че въглищните ни централи са спазарени срещу лобисткия и нерентабилен проект за батериите

Следвайте " Гласове " в

" Въглищните ни централи са спазарени против лобисткия, нелогично огромен и недоходоносен план за батериите. Националният ни интерес е предаден поради корупционни схеми ", написа в профила си във фейсбук някогашният министър на образованието Красимир Вълчев. Той разгласява отговор на министъра на енергетиката Росен Христов на въпрос от Теменужка Петкова:
В отговор на въпрос на сътрудника Теменужка Петкова министърът на енергетиката Росен Христов разкрива кой и по какъв начин е поел уговорката за затваряне на въглищни мощности до 2026 година в Плана за възобновяване и резистентност. Ето споделя в резюме писмото:

1. Преговорите са водени от Асен Василев;
2. В Министерството на енергетиката не е юридически разбор на мярката и на това какъв брой и кои въглищни мощности би трябвало да отпаднат;
3. Лисва разбор на различните технологии и на нужното време за внедряване;

4. Няма и разбори на адекватността на електроенергийната ни система, т.е. липсва оценка на следствията върху електроенергийната ни сигурност и обезпеченост.
Отговорът на министъра на енергетиката удостоверява подозренията ни, че въглищните ни централи са спазарени против лобисткия, нелогично огромен и недоходоносен план за батериите. Националният ни интерес е предаден поради корупционни схеми. Решението е взето в Министерството на финансите, а не в Министерството на енергетиката. Игнорирайки мнението на специалистите. Без да има виждане по какъв начин ще се извърши уговорката. 
Кирил Петков и Асен Василев са персонално виновни. Единият е договорил уговорката, другият го е парафирал. Национално изменничество, което ще ни коства:
1. Преки загуби от 6,4 милиарда лв. на година. Свиване на износа и на Брутният вътрешен продукт с толкоз. 4 % спад на Брутният вътрешен продукт, съпоставим с резултата на КОВИД рецесията. 
2. Превръщането на България от чист експортьор в чист вносител на сила. Недостиг на сила в пиковите интервали.  Невъзможност да се пипнаха бизнеса при високи цени на силата.
3. Загуба на над 20 000 работни места (пряко и косвено) и социално-икономически прелом за четири регион.
4. 1,9 милиарда лв. изхарчени за акумулатори вместо за надалеч по-ефективни други възможности. Още толкоз след 6-7 години за преработването им.
5. Загуба на най-малко 1,0 милиарда лв. от закъснение на Плана за възобновяване и резистентност, поради прокарването на лобисткия план за батериите.
 

 
 
 
 
 
 
04 Яну 202335404 Яну 2023181404 Яну 202337904 Яну 202327404 Яну 202345104 Яну 2023614КоментариХм, хм, хм....04 Яну 2023 18:34ч.
Тоз персон не беше ли в сектор просвета и обучение?! Вълчев, кои ваши приятели разграбиха парите за образованието и науката в проекта за възобновяване? Пак ли ще се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал, както при предходното плячкосване наедро при вашето държавно управление?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Атанас Шалапатов04 Яну 2023 18:45ч.
13 милиарда от проекта за възобновяване от пЛандемията са ЗАЕМ теглен от Европейска комисия който БЪЛГАРИЯ ще връща сподели доц.Сарийски(след 6-минута) https://pogled.info/tv/alternativen-pogled/dots-grigor-sariiski-v-evrozonata-balgariya-shte-poeme-dosta-po-golyam-dalg-otkolkoto-e-izharchila.149443 т.е. Европейски Съюз няма право да слага условия по принцип за тези 13 милиарда и още по-малко свързани със СО2 това е рекет,измама - парите са КОМПЕНСАЦИЯ КЪМ ДЪРЖАВАТА КОЯТО ДАВАШЕ ПОМОЩИ ОТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Ставри04 Яну 2023 18:51ч.
И " Лобистите " по кое време в пандиза?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати доктор Гилотен05 Яну 2023 0:26ч.
Да довършат автомагистрала " Хемус " на ръка!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Охи04 Яну 2023 19:03ч.
Я,не може да бъде!Каква изненада!Ма нашите политици вършат ли такива работи бе?Аз пък си мислех,че милеят единствено и само за националния ни интерес!:)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Гражданин04 Яну 2023 19:09ч.
Този бързо не помни золумите си в Министерство на образованието!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати едното няма връзка с другото04 Яну 2023 19:41ч.
за золумите си той би трябвало да дава отговор, и то персонално. За золумите на Политическа партия би трябвало те персонално да дават отговор, и отлично на него, че не ни икономисва тази информация, каквито и да са подбудите му. И всичко щеше да е поправимо в случай че имахме Прокуратура и непокътнат основен прокурор на републиката.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z04 Яну 2023 19:11ч.
Сега, юе продължавате ли да циврите или ще извършите нещо по въпроса?... повече ми наподобява на кухо джафкане, до момента в който пристигна 2026 година и след това дружна ви среща със основателя!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Нали затова04 Яну 2023 19:12ч.
пристигнаха Кирчовци и кОКОР
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ограбването на страната ни04 Яну 2023 19:20ч.
е било авансово запланувано от Киро и Асен, за замогване в своя изгода! А ние непринудено се оставихме да ни излъжат. А в този момент ще има ли наказване?? Какво мислят ръководещите, или и те имат дял от ограбеното и по тази причина ще си траят??
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Христо04 Яну 2023 20:24ч.
замогването на двамата " ходещи мъртви " ( щото са за очистване по разпоредбите на Българската Държява) е " колатерал ишу "...готвят ни за плацдарм...с оскотяли провинции...и педерасти в столицата...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Христо04 Яну 2023 20:24ч.
замогването на двамата " ходещи мъртви " ( щото са за очистване по разпоредбите на Българската Държява) е " колатерал ишу "...готвят ни за плацдарм...с оскотяли провинции...и педерасти в столицата...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ами отменете им решенията бе. Библията дори я редактират по събори, измените не може ли?04 Яну 2023 19:22ч.
Много кръв ще се пролее на прокълнатите жълти павета
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Националният ни интерес е предаден поради корупционни схеми ",04 Яну 2023 19:40ч.
И това следващо изменничество този път на измекярите Кирчо§Кокорчо не е в положение да разсъни Каскетурата КАРЕНИН.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати CMEXXX04 Яну 2023 19:55ч.
А бе шушумига, кажи нещо за ментора ти - боко тиквата, който затри 3 значими за Бъглария енергийни плана! Кажи, какво стана с двата реактора, които платихме на Русия! Кажи за какво боко тиквата желае да се строят аец с амрикански реактори, откакто имаме 2 съветски на склад! Кажи бе, мамин сладостен!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Какво значи " спазарени " бе?04 Яну 2023 20:09ч.
Няма ли прокуратура, съд, затвор? Ако няма, или са под контрола на Окупаторите, къде блее народа? Не разбирате ли какво идва? ИДВА ЛИПСА НА ТОК! Ще стоите на мрачно и студено! Токът ще бъде ЛУКС единствено за определени /боклуци/, тъкмо това желаят сатанистите! Що за овче примирие, що за стадо населява територията, СРАМ!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Да го дух@т бедните05 Яну 2023 0:00ч.
Подписало педерастчето и..... толкова! Народе????
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Диктатор05 Яну 2023 0:11ч.
Асен василев и прокопиев са за пандиза единствено поради тази спекулация! Заедно с целия забъркан ВЕИ бранш, за чиито корупционен интерес е вкаран този проект.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати жоро05 Яну 2023 4:49ч.
Трябва да почитате " харвардските си светила ", а не да плюете по тях. Те не са отговорни, отговорни са гласоподавателите издигнали ги там.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231225224 Дек 2022314604 Яну 2023248228 Дек 2022681
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР