Следвайте Гласове в Киев отхвърли предложената от бившия държавен секретар

...
Следвайте Гласове в Киев отхвърли предложената от бившия държавен секретар
Коментари Харесай

Киев отхвърли предложението на Кисинджър за договаряне на мир

Следвайте " Гласове " в
Киев отхвърли препоръчаната от някогашния държавен секретар на Съединени американски щати формула за споразумяване на спора в Украйна, съобщи Ройтерс. " Г-н Кисинджър към момента не е схванал нищо. Нито за естеството на войната, нито за следствията от нея за интернационалните връзки ", написа в обществената мрежа Телеграм украинският президентски консултант Михайло Подоляк. Междувременно  президентът Володимир Зеленски съобщи, че Украйна се приготвя за всевъзможни отбранителни сюжети.

" Г-н Кисинджър към момента не е схванал нищо. Нито за естеството на войната, нито за следствията от нея за интернационалните връзки ", написа в обществената мрежа Телеграм украинският президентски консултант Михайло Подоляк. " Всъщност рецептата, която някогашният държавен секретар предлага, само че която се опасява да каже гласно, е елементарна: успокояване на агресора посредством жертване на части от Украйна и приемане на гаранции за ненападение против други източноевропейски страни. "

Михайло Подоляк добави, че " всички последователи на простите решения би трябвало да запомнят следното явно нещо: всяка договорка с дявола - неприятен мир за сметка на украински земи - ще бъде победа за Путин и рецепта за триумф на автократите по света ".
В своя публикация за сп. " Спектейтър " Кисинджър напомни препоръчаната от него през май формула за прекъсване на огъня в Украйна, която планува съветската войска да се върне на позициите си отпреди нашествието на 24 февруари, а Крим да бъде предмет на " договаряния ".

В изявление от през вчерашния ден шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс съобщи, че въпреки и множеството спорове да завършват с договаряния, оценката на Централно разузнавателно управление на САЩ е, че Русия към момента не е задоволително сериозна в желанието си за започване на същински договаряния за преустановяване на войната.
Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че отбраната на границите на Украйна е " непрекъснат приоритет " и че страната му е подготвена за всички вероятни сюжети с Русия и съюзничката ѝ Беларус, съобщи Ройтеrс.
" Защитата на нашата граница както с Русия, по този начин и с Беларус, е наш непрекъснат приоритет ", съобщи Зеленски в нощното си видеообръщение. " Ние се приготвяме за всички вероятни отбранителни сюжети ", добави той.
Коментарът му идва в навечерието на посещаване в Беларус на съветския президент Владимир Путин на фона на полемики за допустима нова атака от страна на Москва и догатки, че тя би могла да пристигна откъм Беларус, отбелязва организацията.
В обръщението си Зеленски насочи нов апел към западните страни да обезпечат на Украйна ефикасни въздушна защита. Той също по този начин сподели, че силите му държат под надзор град Бахмут в Източна Украйна, където се водеха едни от най-ожесточените боеве.
Той сподели още, че е възобновено електричеството на още три милиона украинци след последните съветски офанзиви против инфраструктурата, с което общият брой на жителите с възобновено електроснабдяване е достигнал девет милиона през последните два дни.
" Електроснабдяването беше възобновено за още три милиона украинци. Плюс шест милиона през вчерашния ден. Това значи, че след терористичните офанзиви в петък към този момент имаме резултат за над девет милиона души ", уточни украинският президент.
Русия изстреля голям брой ракети против енергийната мрежа на Украйна в петък, като умъртви минимум трима души и повреди девет енергийни уреди.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
19 Дек 20222019 Дек 20224518 Дек 202261518 Дек 2022184218 Дек 2022137318 Дек 20223777КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202256509 Дек 202277617 Дек 202256617 Дек 202259
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР