Следвайте Гласове в .“Има поет ангажимент, който по наше общо

...
Следвайте Гласове в .“Има поет ангажимент, който по наше общо
Коментари Харесай

Еленко Божков: Трябва да искаме предоговаряне на сроковете за затваряне на въглищните централи

Следвайте " Гласове " в.
“Има стихотворец ангажимент, който по наше общо мнение в министерството би трябвало да бъде прегледан и отсрочен. Това би трябвало да се реализира с диалози с Европейската комисия и увещание на служителите в тази комисия за това какви са ни опциите ”. Това заяви зам.-министърът на енергетиката Еленко Божков в предаването “Тази заран ” на бТВ в отговор на въпроса дали България е поела ангажимент за затваряне на въглищните централи в Плана за възобновяване и резистентност.  

Там е записано, че нездравословните излъчвания в бранш „ Енергетика “ у нас би трябвало да бъдат понижени с 40 % до 2026 година. Това значи затваряне на въглищните централи, само че в тези къси периоди стопанската система ни ще претърпи големи загуби, съобщи зам.-министър Божков. Той счита, че задължението за затварянето на централите в действителност не е догледан и България може да го промени с задоволително рационални причини.
Еленко Божков означи географските особености на България и това, че въглищата, които се добиват у нас, съдържат доста огромно количество сяра. В същото време пречиствателните станции към централите усилват нездравословните излъчвания с най-малко 40 %, изясни заместител -министърът. Това значи, по думите му, че нещо не е догледано при договарянето, че са дадени периоди, които е невероятно да се спазят.
Оказва се, че ние бихме могли да спазим условията и да влезем в ограничаването на въглеродните излъчвания най-рано след 2035 година и то с доста взаимни отстъпки след 2030 година, сподели Божков. Всички останали задължения с по-ранни дати ще доведат до една голяма загуба за стопанската система, безапелационен бе той.

България би трябвало да желае предоговаряне. Трябва да се беседва с представителите на Европейската комисия, без значение от изказванията на избрани служители, че това не може да се случи. Винаги има благоприятни условия, изключително когато те са добре обосновани, добави Еленко Божков.
Източник: бТВ, Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
 
30 Ное 20224530 Ное 202212030 Ное 202234229 Ное 202227829 Ное 202267729 Ное 2022428КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022125119 Ное 202293429 Ное 202221624 Sep 20223065
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР