Следвайте Гласове в .Държавният департамент на САЩ се обяви срещу

...
Следвайте Гласове в .Държавният департамент на САЩ се обяви срещу
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ е против изграждането на руски газов хъб в Турция

Следвайте " Гласове " в.
Държавният департамент на Съединени американски щати се разгласи против основаването на газовия хъб, за който турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще бъде построен в съдействие с Русия, съобщи гръцката новинарска организация АНА-МПА.

Заместник-говорителят на американското външно министерство Ведант Пател съобщи, че Съединени американски щати предизвикват съдружниците си да подхващат стъпки за диверсифициране на източниците си на сила и да понижат енергийната взаимозависимост от Русия. “Конкретно в тази ситуация с Турция си сътрудничим тясно с нея, с цел да подпомогнем личните си старания за подсилване на дълготрайната енергийна сигурност “, сподели той.
Пател се спря и на въпроса за глобите против Русия и съобщи: „ Обяснихме на Турция и на всички наши съдружници и сътрудници, че никой не би трябвало да се трансформира в несъмнено леговище за противозаконни съветски имущества и покупко-продажби “.
През тази седмица на тридневно посещаване в Турция беше американската заместник-министърка на финансите Елизабет Розенберг. Според известието на американската страна срещите ѝ „ потвърдиха смисъла на тясното съдействие сред Съединени американски щати и Турция за оправянето с заплахите, които са провокирани от заобикалянето на глобите и други противозаконни стопански дейности “.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР