Следвайки вече установената си практика да анонсира важни за компанията си новини

...
Следвайки вече установената си практика
да анонсира важни за компанията си
новини
Коментари Харесай

Tesla SEMI с първа реална употреба

Следвайки към този момент откритата си практика да анонсира значими за компанията си новини през обществената мрежа Twitter, Илон Мъск разгласи, че електрическият влекач е осъществил първата си действителна транспортна услуга.

Без изненади, първи клиент на SEMI е самата Tesla, а товарът са били батерийни пакети, предназначени за превозване между производственото оборудване Gigafactory на компанията в Невада до автомобилния завод в Калифорния.

Както Мъск анонсира публично по време на премиерата на SEMI през ноември миналата година, производството на електрическия влекач се чака да започне през идната година, като той ще бъде разполагаем в две версии- 480 и 800 километра автоновност.

Tesla SEMI ще бъде в положение да се форсира от 0 до 60 благи в час (96 км/ч) за 5 секунди, а при възможно най-голямото разшерено в САЩ натоварване на ремаркето (40 тона), времето е 20 секунди.
симално олеснен с помощта на обратно на придвижването отварящите си се порти.

По отношение на времето за презареждане на влекача, Мъск съобщи, че за гарантирането на нов пробег от 400 благи (640 км) ще бъдат нужни 30 минути.

Tesla SEMI ще бъде оборудван с редица системи за дейна сигурност, в това число система Enhanced Autopilot с функционалност за автоматично задействане на спирачната система, система за следване на пътното платно и система за уведомяване при опасност от удар с транспортно средство отпред.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР