Следвайки стратегията си за цялостна електрификация на портфолиото си в

...
Следвайки стратегията си за цялостна електрификация на портфолиото си в
Коментари Харесай

Nissan потвърди: Всеки наш нов модел в Европа ще бъде електрически

Следвайки тактиката си за цялостна електрификация на портфолиото си в Европа до 2030 година, през днешния ден Nissan удостовери, че всеки нов модел, който марката ще стартира на локалния пазар ще бъде с напълно електрическо задвижване.

" Електрическите коли са ултимативното решение за подвижност ", разяснява Макото Учида, президент и изпълнителен шеф на Nissan. " Повече от милион клиенти към този момент се причислиха към нашето пътешестване и изпитаха удаволствието от електрическите коли на Nissan и те няма да се върнат обратно в този момент. Nissan ще премине към цялостната електрификация в Европа до 2030 година- ние имаме вяра, че това е вярното решение за нашия бизнес, нашите клиенти и за планетата ".

В световен мащаб, тактиката Nissan Ambition 2030 на автомобилния производител планува представянето на 27 електрифицирани автомобила, 19 от които ще бъдат с напълно електрическо задвижване, като от марката плануват и въвеждане на батерийни технологии, включително и ASSB (All-Solid-State Batterie) без кобалт, вследствие на което от компанията чакат понижаване на разноските за акумулатори с 65% до фискалната 2028 година.

" Чрез понижаване на времето за зареждане до една трета, ASSB ще създадат електрическите автомобили по-ефективни и налични ", споделят от Nissan. " Освен това Nissan чака ASSB да понижи цената на батерийните детайли до 75 $ за kWh до фискалната 2028 година и се стреми да я понижи в допълнение до 65 $ за kWh, с цел да реализира паритет сред електрическите автомобили и бензиновите транспортни средства в бъдеще ".

От Nissan споделят детайлности и за последващи два нови свои електромобила- правоприемник на емблемата Micra и различен, за който не разясняват име, само че споделят, че ще се създава в завода на марката в Съндърланд, Англия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР