Следващият проект на Кристо ще бъде опаковането на Триумфалната арка.

...
Следващият проект на Кристо ще бъде опаковането на Триумфалната арка.
Коментари Харесай

Кристо ще опакова Триумфалната арка

Следващият план на Кристо ще бъде пакетирането на Триумфалната арка. Световно известният художник разгласи, че е получил позволение от френските управляващи и Центъра за национални монументи във Франция и може да опакова Триумфалната арка - един от знаците на Париж. Очаква се това да се случи през 2020 година, сред 6 и 19 април, заяви Webcafe.

Заедно със брачната половинка си Жан-Клод той опакова Райхстага в Берлин и редица други известни монументи. Сега, 10 години след гибелта й през 2009 година, Кристо се завръща към своя различим жанр на работа.

„ Жан-Клод беше толкоз покрай мен през целия ми живот ", споделя в 83-годишният Кристо, представен от Ню Йорк Таймс. „ Разбира се, има известна подигравка и горест в това, че тя не е тук. Но съм припрян да продължа напред с живота си и работата си ", споделя той.

Проектът планува Триумфалната арка да бъде покрита със сребристо-синя рециклируема полипропиленова тъкан, която ще бъде обгърната с алено въже.

Опаковането ще съвпадне с галерия, отдадена на творчеството на Кристо и Жан-Клод, която ще се състои в Център Жорж Помпиду и ще бъде открита на 18 март следващата година.

Родени в еднакъв ден през 1935 година, Христо Явашев (както е рожденото име на Кристо) и Жан-Клод се срещат през 1958 година, когато той се мести от България в Париж. Двамата живеят и работят във френската столица до 1964 година, преди да се реалокират в Ню Йорк.

Опаковането на Триумфалната арка ще бъде направено напълно със средства на Кристо, събрани от продажбата на негови рисунки, колажи и модели.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР