Следващият премиер на България се казва Мария Габриел. Тя ще

...
Следващият премиер на България се казва Мария Габриел. Тя ще
Коментари Харесай

Плевнелиев: Следващият премиер се казва Мария Габриел. Тя ще отвори вратата към Брюксел

Следващият министър председател на България се споделя Мария Габриел. Тя ще бъде министър-председател на едно програмно експертно държавно управление. Това съобщи в студиото на „ На Фокус ” президентът от 2012 година до 2017 година Росен Плевнелиев. Според него Габриел би отворила всички порти за България в Брюксел.

 

„ Отдавна приказваме за това и беше извънредно време да се реализира. ГЕРБ има голяма база данни от хора, които са се потвърдили и в България, и по света. В последните месеци съм прелестно сюрпризиран, че в ГЕРБ- Съюз на демократичните сили решенията се взимат екипно, изясни Плевнелиев. По думите му за доверие се работи, а не се получава безплатно.   

 

„ Когато станах министър председател в първото държавно управление на Борисов, не го познавах. Тоест, в случай че приказваме за доверие, аз не съм го познавал, само че видях, че, когато имаш проект и полезности, получаваш поддръжка. Борисов си оставя всички варианти отворени на масата. В момента България има страховит късмет да се реши въпросът за еврозоната, Шенген, правосъдната промяна и Плана за възобновяване ”, твърди президентът. 

 

И добави, че едно държавно управление на Мария Габриел може да продължи доста повече от 1 година, само че всичко зависи от ПП-ДБ.

 

" Ако вие сте споделили, че няма да работите с ГЕРБ, арестували сте водача нелегално, то нямате доста варианти. Знаят, че в случай че не създадат държавно управление, България пада в пропастта и към този момент никой няма да им има вяра. Те схващат, че с изключение на извънредно левите либерали, има демократи, които ще ги обиден.

 

Утре избират сред две неща - едното е да договарят с ГЕРБ, явно не е коалиция. Истината е, че може да се случи единствено и само, в случай че има гаранция за поддръжка. Втория вид е да се преработи цялото държавно управление, което извадиха. Министъра на труда и обществената политика в тяхното държавно управление е путинист. Ако това са евроатлантиците, доста неприятно ", сподели той.

 

" Ако има държавно управление с Българска социалистическа партия, би трябвало да бъде доста ясно. Демокрацията работи по този метод. Запазваме разликите и търсим общите неща. Аз нямам никакви задръжки и ще се веселя България да има държавно управление. Мария е невероятна и ще отвори всички порти. Да си представим, че ПП-ДБ останат в популизма си, да, дано има държавно управление на всички останали. Аз персонално доста пъти съм гледал изявленията на Илхан Кючук. Чудесен човек е ", увери Плевнелиев.

 

Той съобщи, че Мария Габриел е най-хубавото, което младото потомство има в Брюксел. 

 

" Лена Бориславова е популист, а Мария Габриел не. В едната има либерален метод и споделя: " Ако аз стана министър председател, ще желая оставката на основния прокурор по един либерален метод ". Другата споделя: " Въпреки, че всички органи в страната са излезли и са споделили, че има атентат върху основния прокурор, ще садя подозрение ". Тя не изчака институциите ", напомни президентът.  

 

" Ама следствието не е завършило. Казвате, че едното е популистко, а другото е демократично. Това са двойни стандарти ", сопна му се Лора Крумова. 

 

Президентът резервира хладнокръвие и изясни какво тъкмо има поради. 

" Не, не са. Коментираме действието на Лена, че има по институциите данни за атентат, а тя излиза и споделя, че някакви хора си вършат инсценировки. Нека да изчакаме ", моли Плевнелиев. 

Той счита, че Гешев би трябвало да си отиде, само че по легален метод. 

 

Той предвижда, че на последващи избори ПП-ДБ биха имали с 5% по-малък резултат.  „ Те са притиснати до стената от личните си тези, изясни още Плевнелиев. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР