Следващият месец-месец и половина ще е решаващ за конституционните промени,

...
Следващият месец-месец и половина ще е решаващ за конституционните промени,
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Следващият месец ще е решаващ за конситуционните промени

Следващият месец-месец и половина ще е решителен за конституционните промени, за това България да построи същинско без значение правораздаване и въпреки това - дейно правораздаване, нещо, което чакат всички български жители. Това съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов пред публицисти в Разград, оповестява Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
По думите му това, което е основното през двата месеца пауза на процеса в Народното събрание е, че непрекъснато са водени диалози с всички съществени политически сили, с представителите на правосъдната власт и на гражданското общество за това да има консолидирана версия, която да се предложи при започване на декември и тя да получи по-широка поддръжка. „ Да няма оттегляне от главните хрумвания, които до момента бяха оповестили, само че въпреки всичко да сме в границите на необятния консенсус. Защото, като става дума за Конституция, не е въпросът на болшинства, въпросът е всички да се усещат включени в процеса и най-после резултатът да е новият публичен контракт, към който се стремим, " добави министър Славов.

Председателят на " Да, България! " Христо Иванов уточни, че по тематиката за конституционните промени тече сериозна и резултатна полемика и стартират да се обрисуват консенсуси към съответни решения. „ Ние сме оптимистично настроени. Вчера имаше съвещания с ръководителя на Народното събрание, на които се разбрахме идващото четене на Конституцията в Народното събрание да е на 8 декември. След това ще се развият останалите четения по плана ", съобщи Иванов.

Министърът на правораздаването Атанас Славов и ръководителят на " Да, България! " Христо Иванов са в Разград за присъединяване в семинар с общинските съветници и кметове, излъчени от демократичната общественост от цялата страна на тематика " Предизвикателствата пред локалната власт ". В полемиките ще вземат участие народните представители от коалиция " Продължаваме промяната – Демократична България " Антоанета Цонева, Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова, началникът на политическия кабинет на министъра на правораздаването Борислав Ганчев и други По време на семинара ще бъдат разисквани тематики, свързани с върховенството на правото, спора на ползи, органите на локалното самоуправление и администрация, вероятностите в бюджета и други законодателни начинания, които имат отношение към локалната власт. Ще бъде изработен и разбор на политическата обстановка.

„ Избрахме Разград за осъществяване на този семинар, тъй като желаеме да отбележим мощния резултат, който направи тук демократичната общественост, без значение от това, че на втори тур не успяхме да реализираме формула, която да излъчи нашия претендент за кмет на общината. Това беше една мощна акция и сме тук да благодарим на хората ", сподели Христо Иванов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР