Следващият кръг от санкции на Г-7 срещу Русия заради инвазията

...
Следващият кръг от санкции на Г-7 срещу Русия заради инвазията
Коментари Харесай

И Германия се закани на руските олигарси

Следващият кръг от наказания на Г-7 против Русия поради нашествието ѝ в Украйна би трябвало да засегне още по-силно олигарсите, които забогатяха при ръководството на президента Владимир Путин, съобщи немският министър на финансите, съобщи БНР, базирайки се на Агенция Франс Прес.

" Работим по спомагателни наказания ", съобщи Кристиан Линднер пред немската телевизия ARD. " Особено съм угрижен за това да бъдат наранени най-вече съветски олигарси ", сподели той.

В петък страните от Г-7 оповестиха проектите си за нов кръг от " строги наказания " против Москва, като приканиха Русия да спре офанзивите си наоколо до атомни електроцентрали.

Понастоящем Германия е ротационен ръководител на Г-7.

" Онези, които се възползваха от Путин и откраднаха благосъстоянието на съветския народ, в това число посредством корупция, не могат да се радват на просперитета си в нашите западни демокрации ", съобщи Линднер.

Русия към този момент се сблъсква с вълна от наказания, предопределени да я изолират от интернационалната финансова система.

Съединените щати и Обединеното кралство прибавиха още съветски олигарси към черния лист на предприемачи, свързани с Кремъл, който към този момент са обект на наказания от страна на Европейския съюз.

Същия ден Франция заяви, че е конфискувала на Френската ривиера суперяхта, благосъстоятелност на съветския петролен цар Игор Сечин.

Италия разгласи, че е замразила активи на съветски олигарси, в това число първокласни яхти и парцели, на стойност към 140 млн. евро.

Путин разяснява икономическите ограничения, подхванати против Русия по този начин: " Санкциите против Русия наподобяват на оповестяване на война. Но популярност Богу, към момента не сме стигнали до този миг ".

Линднер, запитан за заплахата от нуклеарен спор сред Русия и Украйна през днешния ден отговори: " Не е допустимо да се стигне до нуклеарен спор: " Искаме да уверим хората, че федералното държавно управление прави всичко по силите си, с цел да предотврати подобен ужасяващ, ужасяващ сюжет за нашата страна”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР