Следващият кръг от преговори между и афганистанското правителство трябва да

...
Следващият кръг от преговори между и афганистанското правителство трябва да
Коментари Харесай

Ще се преместят ли преговорите с талибаните в Афганистан, вместо в Катар

Следващият кръг от договаряния сред и афганистанското държавно управление би трябвало да се организира вкъщи, съобщи президентът, подкрепяйки апелите за пренасяне на договарянията от Катар, съобщи Агенция Франс Прес.
Воюващите страни вземат участие в директни договаряния от септември в първокласен хотел в Доха, където талибаните имат собствен политически офис. Преговарящите от двете страни в събота оповестиха пауза в договарянията до 5 януари, като държавната делегация се чака да се върне в Кабул тази седмица, с цел да се съветва с висши чиновници.
" Бихме предпочели вторият кръг на мирните договаряния да се организира в Афганистан, " сподели Гани на съвещание на кабинета, заяви в Туитър неговият представител Седик Седики. „ Афганистанското държавно управление е готово да води договаряния на всички места в Афганистан.... в палатка или на открито на студа. Не е уместно да се упорства за осъществяване на диалози в първокласни хотели. Необходимо е хората да видят какво се случва на диалозите, върху кои въпроси се натъртва и за какво. "
 Университет на джихада в Пакистан бълва талибани Университет на джихада в Пакистан бълва талибани
Маулана Юсаф Шах с необятна усмивка чете от лист с някогашни студенти, трансформирали се във водачи на талибаните, наслаждавайки се на успехите...
Длъжностни лица от Съвета за национална сигурност на Афганистан също приканиха договарянията да бъдат преместени у дома.
И бунтовниците, и Кабул обявиха, че са разменили " предварителни описи с точки от дневния ред ", които да бъдат обхванати при рестартиране на договарянията.
Доскоро договарянията бяха затънали в разногласия по отношение на главната рамка на полемиките и религиозните тълкувания. Но по-рано този месец и двете страни оповестиха, че са подготвени да продължат след интервал на съгласувани дипломатически старания, през който държавен секретар на Съединени американски щати посети екипите и на двете договарящи страни.
Преговорите следват знаменателна договорка за евакуиране на войски, подписана през февруари от талибаните и Вашингтон, по силата на която всички непознати войски ще бъдат изтеглени до идната година. Въпреки диалозите, през последните месеци в Афганистан се следи повишаване на насилието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР