Следващите осем дни ще бъдат решаващи за бъдещето на сезона

...
Следващите осем дни ще бъдат решаващи за бъдещето на сезона
Коментари Харесай

Бъдещето на сезона в Премиър лийг няма да се реши днес, а в следващите осем дни

Следващите осем дни ще бъдат решаващи за бъдещето на сезона в Премиър лийг. Днес има планувана видеоконферетна среща сред 20-те клуба от елита, на която още веднъж ще се разискват детайлите по " план рестарт ". На нея обаче надали ще се стигне до гласоподаване и публично обявяване на огромната вест, която всички чакат. Вчера министър председателят Борис Джонсън разгласи някои стъпки по облекчение на ограниченията в страната, само че в неговото изказване не се загатна нищо съответно за професионалния спорт. В четвъртък ще има среща сред членове на държавното управление и управлението на британския футбол, на която ще стане ясно дали управляващите във Англия ще дадат зелена светлина за подновяването на сезона. Преди това - на следващия ден и вдругиден, ще има диалози с играчите и мениджърите, на които би трябвало да се разбере каква е тяхната позиция.

Според проекта тимовете би трябвало да възобновят пълноценни тренировки другия понеделник - на 18 май. За тогава е планувана и идната огромна среща сред клубовете. Именно на 18 май се чака да бъде оповестено публично и по кое време и по какъв начин сезонът ще бъде възобновен. Намеренията са това да се случи на 12 юни, като досега няма индикации, че датата може да бъде изместена.

Крайният период, който УЕФА сложи на федерациите, с цел да разгласят те своите планове за това по какъв начин ще завършат шампионатите в съответните страни, е 25 май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР