Следващата седмица ще отида при тях, за да им съобщя

...
Следващата седмица ще отида при тях, за да им съобщя
Коментари Харесай

Добра новина за рибарите от Поморие, отменят забраната за улова до два километра от брега

Следващата седмица ще отида при тях, с цел да им оповестя това, сподели министър Явор Гечев

Земеделският министър Явор Гечев поддържа протестиращите риболовци от Поморие. В „ Здравей, България “ по Нова телевизия той призна, че скандалната заповед, издадена от неговото министерство, е несправедлива и даде обещание да я промени, като се оправда, че не била подписана от него, а от негов сътрудник преди 12 години. 

След като водещият Виктор Николаев сподели, че риболовците са му гневни, че е неразрешен риболовът тук-там до 2 км от линията, земеделският министър сподели, че това не било напълно по този начин. 

„ Не е тъкмо по този начин във връзка с мен, тъй като тази заповед е от 12 години. Май има някакво престарание от наши чиновници, а и сме в предизборна конюнктура. Това, което аз и екипът ми считаме, е че тя не е доста вярна. В заповедта написа за акваторията на пристанищата, с цел да не пречи за влизането и излизането на корабите “, посочи той.

Първо не е точна заповедта и тълкуването не е напълно вярно, изясни Гечев.

 

„ След предаването на Румен Бахов започнахме самодейност по смяна на заповедта. Обсъждаме с „ Морска администрация “ точките и къде е обсега на възбраната. В момента, в който сме подготвени, считам да отида и да кажа положителната вест на риболовците. Молбата им е да реагираме и направихме това. Може би през идната седмица ще сме подготвени с новата заповед “, добави той.

Добре е това, тъй като и ние си желаеме прясната риба, а не да ядем замразена от Норвегия, сподели пък водещата Мира Иванова. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР