Местните хора вярват, че в навечерието на Гергьовден небето се

...
Местните хора вярват, че в навечерието на Гергьовден небето се
Коментари Харесай

Поморие посреща с много настроение своя градски празник

Местните хора имат вяра, че в навечерието на Гергьовден небето се отваря и чудото слиза в Поморие

Поморие посреща своя градски празник на Великден и Гергьовден. Богатата празнична програма  тече и сега, а в морската община са помислили и за дребните, и за огромните поданици и посетители на града.

„ Днес е доста ярък празник за нас поморийци – нашият патронен празник и ден на Свети Георги Победоносец. Не единствено, че манастир „ Свети Георги “ е тук, а и светецът е знак на успеха на положителното над злото. Кое е в основата на живота – добротата, вярата и вярата в положителното. Затова този празник е толкоз ярък и уважаван от нас поморийци. Той ни дава силата и вярата, че положителното постоянно побеждава и това не е единствено във филмите. Трябва да пазим българщината, а това става единствено с такива празници, с цел да сме сигурни, че България ще я има “, сподели кметът Иван Алексиев.

На празничното свещенодействие участваха кметът Иван Алексиев и неговите заместници, заместител регионалният шеф Владимир Крумов, претенденти за народни представители и стотици общественици и поданици и посетители на красивото морско градче.

Местните хора имат вяра, че в навечерието на Гергьовден небето се отваря и чудото слиза в Поморие. А манастирът тук е единственият мъжки манастир по Черноморието.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР