Следването на веган начина на живот може да има различни

...
Следването на веган начина на живот може да има различни
Коментари Харесай

Веганите страдат от по-лош махмурлук

Следването на веган метода на живот може да има разнообразни изгоди, само че ново изследване откри един вероятен минус - по-лош махмурлук, написа в. „ Индипендънт “, представен от БГНЕС.

Според учени от Университета в Утрехт, Холандия, които анализирали по какъв начин диетичният банкет на хранителни субстанции въздейства върху тежестта на махмурлука, вегетарианците и веганите могат да изпитат по-тежки махмурлуци, в сравнение с ядящите месо заради две хранителни субстанции.

Изследователите стигнаха до заключението след наблюдаване на 13 пиячи за признаци на махмурлук като главоболие, гадене, виене на свят, повръщане, сърцетуптене и жадност и откриха, че тези, които имат диета, в която липсва никотиновата киселина, известна повече като витамин В3, и цинк, претърпяват по-тежки махмурлуци.

Витамин В3 се намира в месото, домашните птици и рибата, както и в авокадото, гъбите, фъстъците и пълнозърнестите храни, до момента в който цинкът се среща най-често в месо, миди, яйца, бобови и млечни артикули.

Въпреки че веганската диета е в положение да обезпечи всички нужни хранителни субстанции, някои изследвания са открили, че веганите са по-склонни да имат недостиг на никотинова киселина и цинк, в сравнение с тези, които ядат месо.

Докато откритията, оповестени в Journal of Clinical Medicine, демонстрират връзка сред по-високия хранителен банкет на никотинова киселина и цинк и по-малко тежките махмурлуци, откривателите признават, че са нужни спомагателни проучвания по редица аргументи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР