Следва среща с българин, който през последните месеци няколко пъти

...
Следва среща с българин, който през последните месеци няколко пъти
Коментари Харесай

Българин, завърнал се от Ухан: Приликите между ситуацията тук и в Китай е поразителна

 Следва среща с българин, който през последните месеци няколко пъти беше под карантина поради ковид. Той не е измежду инфектираните, само че в пика на епидемията беше в китайския град Ухан, откъдето избяга, с цел да не се болести. Стоян Конев отпътува за Ухан през януари без даже да подозира, че ще попадне в най-голямото огнище на ковид.

" Прекарах един месец затворен. Много хора не имаха вяра, доста хора пренебрегваха това нещо, излизаха си, всичко работеше, инфектираните ставаха от ден на ден, което ме накара да си остана у дома ", споделя той. След новината, че градът ще бъде затворен, младият мъж стяга багажа си и се насочва към друга китайска провинция.

" Там прекарах 2 седмици у дома, карантина, всеки ден лекари ни преглаждаха. След като ми свърши карантината се прибрах, малко мъчно, обиколих половин Китай ", прибавя Стоян. Прибира се в България при започване на февруари. Тогава обаче хората като него към момента не провокират огромен интерес.

" Изобщо не ревизираха, беше ги повече боязън не кой влиза, а кой излиза от България. Отидох непосредствено във ВМА, те ми споделиха, че нищо ми няма и да се прибирам у дома. Седях си тук 14 дни. Накрая отидох да ми създадат тест за ковид, беше негативен ", споделя Стоян.

Той твърди, че съвсем всичко, на което е станал очевидец в Китай, се случва и в България. “Нещата,които свършваха там, в този момент свършват и тук. Ситуацията е доста сходна, първоначално никой не носеше маски, не имаха вяра, имаше тълпи в магазините, не съблюдаваха дистанцията, а броя на инфектираните всеки ден растеше ", прибавя Стоян.

Всички се презапасяват, а това е истината за цените в магазините С повишаването на заболеваемостта обаче китайците почнали да се дисциплинират и лимитират от ден на ден. И макар че, за следващ път му се постанова да остане затворен в дома си, счита, че ограниченията у нас са изцяло съответни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР