Следствието никога не е било закривано или почти закривано. Иван

...
Следствието никога не е било закривано или почти закривано. Иван
Коментари Харесай

Иван Костов: Главният прокурор ме оклеветява, опирайки се на клюка

Следствието в никакъв случай не е било закривано или съвсем закривано. Иван Гешев упорства, че съм го закрил, тъй като не съм харесвал шефа му. Главният прокурор ме оклеветява, че съм разрушил институция, опирайки се на клевета.
Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов, който изиска право на отговор в Българска национална телевизия, след изявление на основния прокурор Иван Гешев.

„ Г-н Гешев съобщи, че съм унищожил следствието, което не е правилно. Като основен прокурор той би трябвало да е наясно към този момент, че това е институция, която е дефинирана в конституцията. Т.е., с цел да се " унищожи ", би трябвало да се промени конституцията. В случая става въпрос за преструктуриране ", разяснява Иван Костов.

" Аз поемам отговорност за промените в правораздавателните органи от 1998 година, когато се сътвориха касационният и административният съд. С това стартира разграждането на комунистическия наказателен уред. С тези промени влязохме в Европейски Съюз, а за 20 години никой не ги пипна. Прокуратурата носи цялата отговорност за следствието. Щом Иван Гешев е установил деквалификация на следователите, да потърси отговорност от ръководителите им и да извърши оптимизация на следствието ", разяснява Иван Костов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР