Следственият комитет (СК) на Руската федерация съобщи днес, че проучва

...
Следственият комитет (СК) на Руската федерация съобщи днес, че проучва
Коментари Харесай

Русия започна разследване за фалшиви съобщения за убийства на цивилни в Буча


Следственият комитет (СК) на Руската федерация заяви през днешния ден, че изследва " подправени известия " за убийства на цивилни в украинския град Буча, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3715
Ръководителят на Семеен кодекс Александър Бастрикин е разпоредил осъществяването на процесуална оценка на „ провокацията от страна на Украйна “, заяви институцията на уеб страницата си. 

През уикенда бяха публикувани фотоси и видеокадри, на които се виждат телата на цивилни поданици по улиците на град Буча, покрай Киев, откакто съветските войски се изтеглиха от региона. Това провокира гнева на интернационалната общественост, както и многочислени обвинявания в осъществяването на военни закононарушения, отбелязва ДПА. 

Русия отхвърли обвиняванията, че нейни военни са направили кръвопролитие на цивилни, и допусна, че това може да е инсценировка от страна на Украйна.

 

Разследването, за което Семеен кодекс заяви, не е на самите хипотетични убийства на цивилни, а за разпространението на информация за осъществяването им, показва ДПА. Агенцията напомня, че в Русия оклеветяването на армията е закононарушение, откакто при започване на предишния месец Народното събрание одобри спорен закон, който криминализира " подправените вести " за дейности на съветски военни в чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР