Следователи и специални части в Кипър, претърсващи за още жертви

...
Следователи и специални части в Кипър, претърсващи за още жертви
Коментари Харесай

Нова жертва на серийния убиец: Куфар с човешки останки...

Следователи и специфични елементи в Кипър, претърсващи за още жертви на хипотетичния сериен палач, се натъкнаха на куфар с разлагащи се остатъци на жена на дъното на язовир, оповестява гръцкото издание Екатимерини.

Тялото се допуска, че е на една от жертвите на кипърския боен, който призна, че е умъртвил седем дами и девойки.

Куфарът е бил закотвен на дъното с бетонен блок, съобщи ръководителят на кипърския департамент за престъпни следствия.

Старши контрольор Неофитос Шайлос заяви, че следователят, който е прегледал останките от тялото на мястото на престъплението, е заключил, че те са в напреднал етап на разложение.

Той добави, че ще се извършат проби, с цел да се разбере самоличността на жертвата.

Властите са фокусирали своето търсене в язовир, който се намира на 32 километра западно от столицата Никозия, откакто обвиненият 35-годишен боен е споделил на следователите, че е пъхнал телата на три от жертвите в куфари ги е изхвърлил в токсично езеро, което е част от медна мина.

По последни данни се счита, че тези жертви са Марикар Валтез Аркуйола на 31 години от Филипините, Флорентина Бунеа на 36 години от Румъния и нейната 8-годишна щерка Елена Наталия.

Аркуйола липсва от декември 2017 година, а майката и дъщерята са изчезнали още през септември 2016 година

Шайлос съобщи, че съгласно следователите на мястото последното намерено тяло е на стара жена.

В събота е открит и втори куфар, само че управляващите споделят, че той към момента няма да бъде изваден и ще продължат да търсят за третия.

Този бързо разгръщащ се случай шокира кипърците, които се опасяват, че серийният палач е преследвал чужденки, които са идвали да работят на острова.

Случаят излезе нескрито след откриването на тялото на 38-годишната Мери Роуз Тибурсио от Филипините на 14 април в наводнена шахта наоколо до язовира.

Откритието провокира следствие, което докара до арестуването на военния преди тялото на втората жена, за която се има вяра, че е 28-годишната Ариан Паланас Лозано, също от Филипините, да бъде намерено в мината.

По-късно тялото на още една жена, също от филипински генезис е било намерено от полицията.

Местните управляващи имат вяра, че военният е умъртвил трите дами, както и 6-годишната щерка на Тибурсио – Сиера, която е изчезнала.

Междувременно стотици се събраха в столицата Никозия на проведено в обществените мрежи бдение в памет на жертвите. Много от тях упрекват управляващите, че не са предпазили жертвите.

70-годишен мъж сподели, че е подал сигнал в полицията, че изчезват дами, само че вместо да проверяват, служителите на реда почнали да го разпитват за претекстовете му да подаде сигнала.

Заподозреният е в ареста и е признал, че е направил 7 убийства, най-вече на небогати имигрантки, с които се свързвал посредством уебсайт за запознанства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР