Следовател от Следствената служба на Софийската градска прокуратура работи по

...
Следовател от Следствената служба на Софийската градска прокуратура работи по
Коментари Харесай

Прокуратурата: Интензивно се работи по делото за полицейско насилие на протестите

Следовател от Следствената работа на Софийската градска прокуратура работи по делото против четиримата чиновници на Министерство на вътрешните работи, за които от държавното обвиняване оповестиха през вчерашния ден за първи път, че се проверяват за породени телесни повреди на участници в антиправителствените митинги предходната година. От Софийската районна прокуратурата още веднъж прецизират, че по следствието се работи интензивно.

В известието от тази заран още веднъж се подчертава, че става дума за обвинени, за които има данни, че са били полицейски чиновници към дата на възможното закононарушение. Не е ясно дали те са още в системата на Министерство на вътрешните работи. Не е ясно и дали са упрекнати за принуждение точно по време на протестната демонстрация от 10 юли 2020 - тази, от която са записите показани в парламентарната комисия, която проверява данни за полицейско принуждение на митингите против Бойко Борисов и Иван Гешев.

Чрез Българска телеграфна агенция през днешния ден проговори и основният прокурор, с цел да предизвести, че негово чуване в Парламента, какво ще желаят от Демократична България би нарушило разделянето на управляващите и би уязвило независимостта на правосъдната власт. " Съществува трайна процедура на Конституционния съд, която изключва реализирането на парламентарен надзор върху работата на съответни магистрати и по неприключили каузи " стимулира се Иван Гешев...и прибавя, че даже и да не беше по този начин, той няма по какъв начин да дава информация по съответни каузи, тъй като по закон нямам право да я знае и да разполага с нея.

Обвинител номер едно добавя, че почита работата на Народното събрание като най-висш орган в една парламентарна република, каквато е България и съобщи, че чака да види каква информация ще изискат от Прокуратурата народните представители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР