След замразяването на резервите на Банката на Русия в щатски

...
След замразяването на резервите на Банката на Русия в щатски
Коментари Харесай

Русия налага ограничения върху движението на средства към неприятелски страни

След замразяването на запасите на Банката на Русия в щатски долари и евро, Москва дава огледален отговор, оповестиха от Централната банка. Регулаторът оповести същността на по-ранните ограничения на своя уеб страница.

" Бяха наложени ограничавания върху финансовите потоци, възбрана за продажба на скъпи бумаги от задгранични вложители и възбрана за евакуиране на средства от съветската финансова система ", се споделя в обявата.

Освен това се постановат и ограничавания за заплащанията по корпоративен дълг на съветски сдружения и обществен дълг към държатели от страни, на които са наложени наказания. Те ще бъдат вероятни единствено с утвърждението на държавна комисия.

" Това значи, че в отговор на замразяването на част от запасите на Русия, тя също по този начин постанова ограничавания върху придвижването на средства, които биха могли да бъдат трансферирани в вражески страни със сравним размер ", заключи Централната банка.

Тя също по този начин отхвърли спекулациите, че златото от валутните запаси е било изнесено от страната и се намира някъде другаде.

" Цялото злато от валутните ни запаси се намира в трезорите на Банката на Русия на територията на нашата страна ", се споделя в обявата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР