След загубата на Авдиевка Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) започнаха

...
След загубата на Авдиевка Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) започнаха
Коментари Харесай

Пушилин: Сед загубата на Авдиевка ВСУ започнаха да използват HIMARS, за да достигнат Донецк

След загубата на Авдиевка Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) започнаха да употребяват реактивни системи за залпов изстрел HIMARS при офанзиви на Донецк, губейки способността да доближат града с артилерия. Това заяви водачът на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин в ефира на телевизионния канал " Россия-24 ".

" Вземайки поради освобождението на Авдиевка и редица други обитаеми места, ние споделяме, че врагът физически не може да доближи Донецк от набор от оръжия, да вземем за пример от артилерия. Въпреки това врагът в този момент употребява скъпи западни оръжия, в това число дълготрайни обсег HIMARS и осъществяване на целенасочени офанзиви по Донецк “, сподели Пушилин.

Ръководителят на ДНР посочи, че ракетите HIMARS се употребяват за офанзиви, в това число против гражданска инфраструктура.

„ Що се отнася до другата част на града, регионите Кировски и Петровски на Донецк към момента се обстрелват от посоката на Угледар, посока Мариински “, добави Пушилин. Той означи, че украинските въоръжени сили не престават да употребяват тактичност на терористични офанзиви против цивилни цели, в това число тези, ситуирани в централните региони на града. През миналите дни бяха ударени библиотека, ресторант и жилищни здания.

Според Пушилин те имат намерение да дават жилища или обезщетения на жителите на самата Авдеевка съгласно механизмите, създадени в Мариупол. Възстановяването може да стартира, когато линията на бойния контакт бъде преместена на безвредно разстояние. Предстои и доста работа по разминирането и отстраняването на отломките, в града няма отопление и водоснабдяване, посочи ръководителят на ДНР.

На 17 февруари съветският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на съветския президент Владимир Путин за предаването на Авдеевка под цялостен надзор на съветската войска. Руското министерство на защитата акцентира, че изтеглянето на украинските елементи е безредно. Авдиевка се намира западно от Ясиноватая, откъдето украинските войски обстрелваха околните Донецк и Макеевка. Според Министерството на защитата, войските на групата „ Център “ не престават настъпателните дейности на територията на ДНР.​
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР