След зачестилите сигнали за съдени в Гърция българи, които са

...
След зачестилите сигнали за съдени в Гърция българи, които са
Коментари Харесай

Институциите, които искат ние да им вършим работата

След зачестилите сигнали за съдени в Гърция българи, които са продали колите си, употребявани в следствие за трафик на хора , родните институции излязоха с неповторимо решение. Въпреки че е повече от ясно, че продалите колите си са почтени, защото закононарушението е дело на новите притежатели, които съзнателно не са пререгистрирали транспортните средства, Министерство на вътрешните работи насочва рекомендациите си точно към спазващите закона.
Преди дни институциите приканиха всички някогашни притежатели на коли да ревизират дали новите притежатели са пререгистрирали колите.
Това е неповторима реакция. Вместо ведомствата, които дават отговор за този въпрос, да създадат съответните информации и да видят дали има нарушавания, те карат стотици хиляди жители, спазили разпоредбите, да се разхождат по гишета и да ревизират покупко-продажби от преди години.
Абсурдно е, тъй като това е работа на Министерство на вътрешните работи. Ясни са законовите периоди, в които би трябвало да се извърши пререгистрация на МПС. Институциите би трябвало да могат да създадат тази информация автоматизирано, а не да описват половин България до КАТ и общините.
Мързелът на Министерство на вътрешните работи обаче да свърши някоя спомагателна работа е легендарен.
Не е ясно и за какво единствената реакция на виновните институции е този поразителен апел, а не излизане с оферти за смяна на очевидно несъвършеното законодателство . Повечето европейски страни не се сблъскват с сходни проблеми, тъй като имат доста по-ефективни процедури за покупко-продажба на МПС. Дали това се отнася до разлики в концепцията за регистрация, владеене на номера, периоди или автоматизиране на системите сред обособените институции , не става въпрос за пари или човешки запас. Става въпрос за мислене и воля да се запушат пробойните в системата, да се улесняват жителите и да се упражнява първокласен надзор. Все неща, които родните органи настойчиво отхвърлят да създадат.
Затова дано, в случай че им е допустимо, имат малко позор. Редно е да поправят личните си неточности и да поемат отговорност за пропуските си, а не за следващ път да ни карат да се чудим защо ги устояваме и да ни принуждават да вършим тяхната работа.
Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР