След за планираното работно посещение на премиера в САЩ, Николай

...
След за планираното работно посещение на премиера в САЩ, Николай
Коментари Харесай

Денков все пак ще се срещне с държавния секретар на САЩ заедно с Габриел

След за плануваното работно посещаване на премиера в Съединени американски щати, Николай Денков въпреки всичко ще се срещне с американски държавен водач. Това обаче ще стане в Мюнхен.

Министър-председателят и вицепремиерът Мария Габриел ще се срещнат с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, излиза наяве от прессъобщение на Министерски съвет.

Преди седмици се очакваше Денков да замине за формалното си посещаване в Съединени американски щати. То обаче провокира недоволството най-много на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, който твърдеше, че се разхищават държавни пари. Впоследствие Денков се отхвърли от визитата и на нея отпътуваха единствено министрите на финансите, енергетиката и стопанската система.

Разговорите сред българското държавно управление и Антъни Блинкен ще се проведат в петък по време на Мюнхенската конференция по сигурността, която продължава до 18 февруари.

За 60-а поредна година събитието в баварската столица ще събере международните политически водачи, които ще разискват по най-належащите проблеми на интернационалната сигурност.

Конференцията е считана за една от най-важните във връзка с въпроси от сигурността. И тази година на нея ще вземат участие редица държавни водачи, в това число немският канцлер Олаф Шолц, вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис, както и президентите на Израел и Украйна. Представители на Русия и Иран не са поканени.

Очаква се главните тематики, които ще бъдат разисквани, да са свързани с продължаващата война в Украйна и спора в Близкия изток.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР