След втория тур на местните избори се очаква ГЕРБ да

...
След втория тур на местните избори се очаква ГЕРБ да
Коментари Харесай

ГЕРБ блокира работата на парламента, за да решава бъдещето на „сглобката“

След втория тур на локалните избори се чака ГЕРБ да решат бъдещето на ръководството на партийно заседание. Това идва на фона и след измененията в партийното управление на Движение за права и свободи, при които водачът на партията Мустафа Карадайъ се отдръпна от поста си, а „ оперативните “ функционалности на ръководител пое досегашният почетен ръководител на партията Ахмед Доган.

Това става след поръчка на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който два дни преди втория тур на локалните избори съобщи, че ще свика национално заседание на партията на 8 ноември.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че привиква национално заседание на партията идната сряда – 8 ноември, с цел да реши дали да продължи да поддържа държавното управление.

От обясненията на Борисов сред първи и втори тур стана ясно, че той е неудовлетворен от това, че ПП-ДБ не са потърсили ГЕРБ за общи дейности на локалните избори.

Нещо повече – в началото той насочи опасност, че е допустимо ГЕРБ да поддържат Ваня Григорова на балотажа, след което се оказа, че се е шегувал.

Борисов не е удовлетворен и от метода, по който се взимат решенията на държавното управление без да бъдат съгласувани и насочи изказвания, че ПП-ДБ „ си приказват единствено с Движение за права и свободи “.

„ Тя (сглобката, бел. ред.) се е разпаднала, само че не знам за какво, тъй като другото е също доста ужасно, което следва, не ни се желае да го признаем. Тя не работи въобще сега “, разяснява Борисов предходната седмица.

„ С мен и с моята партия те не си приказват и аз по тази причина споделих, че в сряда ще събера партиите на едно национално заседание “, съобщи още той.

Тогава Борисов беше безапелационен, че Народното събрание може да работи и без ГЕРБ, защото ПП-ДБ имали поддръжката и на Българска социалистическа партия, и на „ Възраждане “, „ по този начин, че умерено може да си гласоподават каквото желаят “.

Аз ще си запитвам партията по какъв начин да продължим напред. Или би трябвало да се направи по този начин, че да си извършват уговорките, тъй като няма смисъл, аз го чух и Кирил Петков, споделя: „ Ротация няма да има. Ще се прави единствено, в случай че ние желаеме “. Защо да чакаме тогава да обираме техните пасиви? “, сбит беше още Борисов.

По-рано през днешния ден Народното събрание не съумя да събере нужният кворум, с цел да стартира работа. Причината е отсъствието на депутатите от ГЕРБ. След като те не се записаха, Движение за права и свободи, които от скоро към този момент са с нов ръководител – досегашният почетен ръководител Ахмед Доган, взеха решение също да не се записват.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР