След всички разкрития на Narod.bg за схемите на Красимир Дачев,

...
След всички разкрития на Narod.bg за схемите на Красимир Дачев,
Коментари Харесай

Мръсотия в Narod.bg: Красимир Дачев ограбва труда на работниците си

След всички разкрития на Narod.bg за схемите на Красимир Дачев, за прането на пари в големи размери, за краденето на предприятия с рейдърски способи и други корупционни врътки, лъсна нова скица на остарелия безсъвестен шарлатанин. Този път ще разкрием по какъв начин беловласият схемаджия ограбва труда на свои близки сътрудници, които с труда си в предприятията на Красимир Дачев са генерирали куп пари за пенсионирания рейдър, подхранвали са незаконните му схеми и са изхранвали с години стотици фамилии на работещи в тези фабрики.

Ето по какъв начин приватизаторът от Държавна сигурност се отблагодарява за труда на тези безспорни експерти и честни хора:

Дружество „ Осъм “ АД е машиностроително сдружение в гр. Ловеч с предмет на активност произвеждане на чугунени отливки; произведения за бита; аварийни елементи, сервиз и ремонт; произвеждане на машини, възли и елементи за тях; машиностроене. Дружеството е приватизирано по незнаен и непрогледен метод от Красимир Дачев през мътните години на прехода с незнайно чии пари, посредством офшорни компании с фиктивни представители, зад които тарикатът надълбоко се е маскирал, с цел да се покаже в комфортен миг като великия предприемач и вложител.

На 17.04.2007 година дългогодишният индустриален шеф на „ Осъм “ АД Л.П.Ц. подписва контракт за ръководство с сдружение „ Осъм ” АД, представлявано от ръководителя на Народно събрание Красимир Дачев, като приема да взе участие в ръководството на сдружението като изпълнителен шеф против несъмнено в контракта заплащане.

Л.П.Ц. извършва добросъвестно и професионално своите отговорности напълно в полза на сдружението, което способства за бързи и позитивни икономически резултати.

През месец септември 2007 година Красимир Дачев осведоми Л.П.Ц., че счита да промени системата на ръководство на „ Осъм ” АД от двустепенна в едностепенна, като за членове на Съвета на шефовете (СД) назначи юридически лица, които от своя страна да излъчат свои представители в СД.

За изпълнителен член на СД Красимир Дачев назначава личното си холдингово сдружение „ Група Технология на Металите – Ангел Балевски Холдинг ” АД, като Л.П.Ц. ще бъде вписан като представител на ГТМ в СД на „ Осъм “ АД. Дачев лъже Л.П.Ц, че ще продължи да извършва същата работа както и до момента при същите условия, без каквато и да било смяна в връзките, реда, размера и изискванията за заплащане, само че към този момент в качеството си на представител на „ Група Технология на Металите – Ангел Балевски Холдинг ” АД в СД на „ Осъм ” АД.

Дачев въвел в подвеждане Л.П.Ц., че става въпрос за вътрешно преструктуриране на неговите компании и това него не го визира, нито по някакъв метод ще се отрази на статута, работата и възнаграждението му. Когато Л.П.Ц. го попитал не би трябвало ли да се  трансформират или преподписват съществуващите контракти, Дачев споделил, че това няма да е належащо.

Л.П.Ц. приел казаното от Дачев с цялото доверие, което имал в него.

Реклама

Както го бил уверил Дачев, Л.П.Ц. траял работата си като изпълнителен шеф със същото заплащане, което траяло да му се изплаща както и до тогава от „ Осъм “ АД.

В края на 2008 година Дачев освобождава Л.П.Ц. от заеманата от него служба на представител на „ Група Технология на Металите – Ангел Балевски Холдинг ” АД в СД на „ Осъм ” АД.

На 08.05.2009 година Дачев посредством „ Осъм ” АД предявява иск против Л.П.Ц. за връщане на безпричинно получени суми, представляващи размерът на получените от Л.П.Ц. месечни хонорари за интервала 01-09.2008 година, които суми той е получил както и преди от „ Осъм ” АД, с аргумента, че след назначението му за представител на ГТМ Л.П.Ц. към този момент няма контракт за ръководство с „ Осъм “ АД.

Съдът почита предявения иск и трудът на Л.П.Ц. в интерес на „ Осъм “ АД за интервала 01-09.2008 година е ограбен от Красимир Дачев посредством описаната авансово готова скица. В годините когато се води това дело, крадецът на предприятия самичък се бие в гърдите какъв брой доста е „ вложил “ в съда, по тази причина и сходно решение не е изненада.

Л.П.Ц. води правосъдни борби повече от 10 година, до момента в който с решение от месец юни 2023 година най-сетне съдът дефинитивно удостовери, че Красимир Дачев е ограбил труда му и му присъжда обезщетение за породените му Красимир Дачев вреди. Явно България, въпреки и постепенно, се трансформира, и Темида към този момент все по-трудно ще може да бъде изкушавана с „ вложенията “ на корумпирани предприемачи от прехода.

Колко ниско би трябвало да си паднал, какъв брой безсъвестен би трябвало да си, с тотално ампутирано възприятие за морал, чест и достолепие, с цел да посегнеш на труда на дълготраен собствен помощник, който ти е изкарал куп пари, като подготвиш скица за лишаване на почтено изкараните него пари, и в това време имаш наглостта да се правиш на честен предприемач и да раздаваш препоръки в общественото пространство за това по какъв начин да се прави бизнес!

В тази връзка Narod.bg откри, че „ Осъм “ АД и други предприятия на Красимир Дачев се ръководят от щерка му Росана Дачева (сега Георгиева), която е един от участниците в проведената незаконна група, която открадна акциите на „ Свилоза “ от законния им притежател през 2008 година, която скица беше разкрита и в детайли разказана от Narod.bg.

 Росана Дачева е наясно с мръсотиите в бизнеса на своя татко с Държавна сигурност закваска

Можем единствено да си представим на какво е научил щерка си остарелият мафиот от Държавна сигурност и прислужник на наркотрафиканта Фатик Красимир Дачев. Да му мислят всички, които зависят от „ щедростта “ и „ милостта “ на такива предприемачи и бизнесдами. Нашият съвет е: „ Бягайте от компаниите на Дачеви като демон от тамян до момента в който е време и до момента в който не са ви ограбили посредством следващата незаконна скица “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР