След всички направени проучвания се оказва, че бизнесът въобще не

...
След всички направени проучвания се оказва, че бизнесът въобще не
Коментари Харесай

Емил Радев: Средният и малкият бизнес не са подготвени срещу кибератаките

След всички направени изследвания се оказва, че бизнесът изобщо не е квалифициран против хакерските атаки, изключително дребните и междинните компании нямат квалифициран запас и не са осведомени за актуалните закани. Това сподели евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, който взе участие в 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото „ Само истината, НЕ на подправените вести “ в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “.

Според него актуалният метод на война към този момент не е потребление на танкове и самолети, а хакерски атаки, подправени вести и напън върху сензитивната инфраструктура. „ Ние би трябвало да сме готови за всички тези провокации “, уточни той.

По думите му киберзащитата е детайл на националната сигурност освен на държавните институции и бизнеса, само че и на всеки един жител. „ Трябва да се знае за заплахите и да вземат съответни ограничения, тъй като подобен вид офанзиви са посъвместни “, посочи еврокомисарят.

Той разяснява, че Европейският съюз губи над 6 милиарда годишно от сходен вид офанзиви, за това би трябвало да бъдем готови. "Европейската организация за киберсигурност би трябвало да бъде едно мощно звено да оказва помощ на бизнеса и на страните членки в Европейски Съюз ", изясни Радев.

Според него, с цел да се преборим и да бъдем готови против сходни офанзиви, би трябвало да се направи осведомителна акция, която да уведомява за сходни закани „ Трябва да се одобряват новите нормативни актове и да проработи организацията за киберсигурност в най-кратко време “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР