След впечатляващия обрат над непобедения до този момент отбор на

...
След впечатляващия обрат над непобедения до този момент отбор на
Коментари Харесай

Светослав Гоцев: Във Варна и въздухът предразполага за волейбол на световно ниво!

След впечатляващия поврат над непобедения до този миг тим на Франция в последната си среща от втората седмица на Волейболната лига на нациите при мъжете родната селекция потегли на път от Нингбо (Китай) към обичаната си дестинация - България. От 14 до 16 юни в Двореца на културата и спорта във Варна " лъвовете " на Силвано Пранди излизат против Австралия, Япония и Италия в идващите три борби от Лигата на нациите. Преди отборът ни да излети от Китай, националът Светослав Гоцев даде особено изявление за страстите от успеха над Франция, действителните цели пред националния тим и упованията от идните мачове вкъщи.
 Волейнационалите ни се отпушиха и удариха непобедената Франция
- Върна ли вдъхновението си България с обрата против Франция?

- Лично за мен тимът в никакъв случай не е губил вдъхновението си и мотивацията си за игра. Треньорът към момента опипва състава и дава късмет на всеки един да покаже какво може. Както беше декларирано авансово, нашата цел номер едно е класиране за Олимпийските игри. Успоредно с това е търсенето на положителни резултати в Лигата на нациите, която би трябвало да ни послужи за обиграване на тима и оптималната ни подготовка за най-благоприятен резултат -класиране за Токио. Разбира се, доста е хубаво да се побеждава, без значение против кого и с какъв състав играе България. Обратът против Франция би трябвало да покаже ясно, че българския тим може да играе добър волейбол.

- Ставаме ли все по-добри с всеки идващ мач?

- Винаги - колкото по-дълго играе и тренира един тим дружно, той непроменяемо става и по- добър. Играта ни ще се усъвършенства с времето и това ще си проличава на игрището.

- Колко в действителност ви въздейства своеобразното околосветско странствуване и промяната на часовите зони?

- Аз като професионален състезател в никакъв случай не бях правил такова странствуване. Цялото пътешестване, промяна на полети, нарушение на хранителния режим и привички - всичко това се отразява зле на организма и сигурно рефлектира и на представянето ни на игрището. Неслучайно най-хубавият ни мач в Китай беше последният.

- Какво да чакат почитателите във Варна - ще продължи ли възходът на България пред родна аудитория?

- Във Варна атмосферата и въздухът те подготвят за волейбол на международно равнище. Бъдете сигурни, че ние ще оставим сърцата си за страхотната аудитория, която постоянно е с нас. Каня цяла Варна да изпълни залата в Двореца на културата и спорта и дружно да създадем едно огромно шоу за всички. Публиката ни постоянно е била измежду най-хубавите в света и съм уверен, че и този път ще го потвърдим. - Какво очакваш от мачовете с кандидата Австралия, Япония и Италия? - Не желая да се дават прогнози и нещо да обременява тима ни. За мен ще е доста огромен плюс, в случай че отборно подобряваме играта си на отбрана и сервис. При добра игра у дома мисля че е изцяло реалистично да запишем три победи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР