След войната в Украйна Европейският съюз (ЕС) няма друга възможност

...
След войната в Украйна Европейският съюз (ЕС) няма друга възможност
Коментари Харесай

Стефанини: Северна Македония да запретва ръкави, ЕС няма друга възможност, освен да се разширява

След войната в Украйна Европейският съюз (ЕС) няма друга опция с изключение на да се уголемява, а Република Северна Македония би трябвало да запретне ръкави за европейската си вероятност. Това споделя италианският специалист по проблемите на световната сигурност Стефано Стефанини, представен от МИА.


Стефанини има и богат дипломатически опит – той е някогашен непрекъснат представител на Италия в НАТО и някогашен дипломатически консултант на италианския президент Джорджо Наполитано, работил е и в дипломатически задачи в Ню Йорк, Организация на обединените нации, Москва, Вашингтон и Пърт.

„ Посланието, което членовете на Европейски Съюз изпращат от 2013 година, след присъединението на Хърватия, е „ чакайте, чакайте “. Но в този момент посланието би трябвало да бъде „ движете се по-бързо и ще станете част от Европейски Съюз “. След войната в Украйна Европейски Съюз няма друга опция, с изключение на да се разшири, което ще изисква промяна от негова страна, тъй като не би трябвало да оставя значими страни да чакат безпределно, а страните-кандидатки, които могат да си напишат домашното - като Северна Македония, би трябвало да могат

да станат членове на Европейски Съюз в рационален период. От РСМ зависи да е подготвена за това допустимо най-скоро “, споделя Стефанини.

На въпрос какво би трябвало да направи страната в този решителен за европейската си вероятност миг, италианският посланик споделя, че би трябвало да се реализира политически консенсус и да се посвети на промените от дневния ред на Европейски Съюз.

„ Северна Македония би трябвало да запретне ръкави и да работи върху метод, който включва всички страни, тъй като влизането в Европейски Съюз изисква консенсус от всички хора и всички политически сили. Реформите от време на време са мъчителни, и би трябвало да имате цялата страна зад себе си. Това би трябвало да направи Северна Македония, и Европейски Съюз би трябвало да е наясно, че в случай че Северна Македония извърши условията за участие до 2028, 2029 или която и да е година, тя може да влезе в Съюза. „ Приемът би трябвало да е на правилото на регатата, което значи, че в случай че пресечете линията, не е нужно да чакате някого “, споделя Стефанини./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР