След видеоконферентен разговор между премиера на Япония Шиндзо Абе и

...
След видеоконферентен разговор между премиера на Япония Шиндзо Абе и
Коментари Харесай

Отложиха Олимпийските игри в Токио за 2021 г. заради коронавируса

След видеоконферентен диалог сред премиера на Япония Шиндзо Абе и ръководителя на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах е било решено Олимпийските игри в Токио да бъдат отсрочени за идната 2021 година, оповестяват международните информационни организации.

Абе сподели, че отлагането е било неизбежно, тъй като игрите, планувани за лятото на 2020 година, не могат да се проведат по цялостен метод поради пандемията от новия ковид. Абе организира диалога с Бах, откакто МОК по-рано съобщи, че ще вземе решение за игрите в Токио през идващите четири седмици.

Допреди няколко дни МОК, дружно с организационния комитет на игрите в Токио и японското държавно управление упорстваха, че няма проекти за отсрочване на Олимпиадата, като се има поради, че откриването им е планувано чак за края на юли, само че японската държавна телевизия NHK заяви по-рано през днешния ден, че Абе желае едногодишно отсрочване.

Но ориста на Олимпийските игри беше ясна още през вчерашния ден, когато Канада и Австралия обявиха, че няма да изпращат спортисти в Япония през юли, до момента в който английското и френското държавно управление приканиха МОК бързо да вземе решение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР