След вчерашните вандалски изпълнения на група фенове на Левски пред

...
След вчерашните вандалски изпълнения на група фенове на Левски пред
Коментари Харесай

Бранителката на МОЧА поиска оставките на Фандъкова и Трайков

След вчерашните вандалски осъществявания на група почитатели на " Левски " пред Паметника на руската войска, прочут и като МОЧА, при които бе разрушена неотдавна възобновената плоча на монумента, през днешния ден от " Левицата " излязоха с остра реакция.

На брифинг пред паметника бранителката на позорния паметник Мая Манолова изиска оставките на кмета на София Йорданка Фандъкова, на кмета на регион " Средец " и основен герой против МОЧА Трайчо Трайков, както и на регионалната шефка на София Вяра Тодева.

" Призоваваме органите на реда да подхващат всички дейности сходни прояви да бъдат наказвани. Призоваваме и политическите сили, които стоят зад тези шпицкоманди, които са действителни причинители на този вандалски акт, да поемат отговорност. И настояваме Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков и Вяра Тодева да подадат неотложно оставки. Защото отговорността за вандалщината е резултат от техни подстрекаващи дейности ", отсече Манолова.

Тя се обърна непосредствено и към " индивида от Банкя " и го попита - за какво след години ръководство на ГЕРБ в София чак в този момент се сетил да събаря паметника?

" Човекът от Банкя, който дърпа конците на всички в некоалицията, да дойте тук пред Паметника на руската войска и да отговори за какво след 18 години ръководство на ГЕРБ в София паметникът е в такова положение? Защо Борисов се сети след 18 години на финала на мандатите на ГЕРБ в столицата, че ще бута паметника и палатковия лагер? (...) Спиш ли умерено, Борисов, когато се изтрепват едни против други жители и твоите подопечни от некоалицията всяват ненавист на финала на следващия провален мандат на ГЕРБ в столицата? "

От палатковия лагер оповестиха още, че от футболната агитка са палили и хвърляли факли по палатките, като една жена е потърпевша от обгазяване и е открадната чантата й. От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че четирима души са в ареста.

Пазителите на паметника на позора са безапелационни - ще стоят до тогава, до момента в който страната се откаже от желанията си за пренасяне на монумента.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР