След възникналото напрежение пред Столичната община, протестът на партия

...
След възникналото напрежение пред Столичната община, протестът на партия
Коментари Харесай

След напрежението пред Столичната община протестът на Възраждане блокира Орлов мост

След зародилото напрежение пред Столичната община, митингът на партия " " се придвижи на Орлов мост и блокира основното столично кръстовище.

По-рано стачкуващите донесоха железна стълба пред постройката на общината в опит за повторно да смъкват украинското знаме от фасадата. Стълбата беше прибрана от полицията, което провокира напрежение и протестиращите се пробваха да раздерат полицейския кордон. Някои се пробваха да преобърнат кола на жандармерията.

На мястото беше и ръководителят на партията Костадин Костадинов.

" На българските държавни институции не би трябвало да има други флагове, с изключение на български. Това нещо се случва единствено, в случай че страната е окупирана. Ние няма да допуснем да се поставят непознати флагове на български държавни институции ", сподели той.

Костадин Костадинов съобщи още, че провокацията е, че непознато знаме стои пред постройката.

На 5 май депутати от партията смъкнаха с вишка знамето на Украйна от постройката на Столичната община, само че на негово място беше сложено ново.

По рано през днешния ден представители и симпатизанти на " " излязоха на митинг пред Народното събрание с искане на оставката на държавното управление. Около 19:30 ч. те се насочиха на шествие, като в началото беше обявено, че би трябвало да се придвижат към Министерския съвет, само че поеха към общината.

Към 20:30 ч. ситуацията към този момент е спокойна, само че полицията продължава да охранява постройката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР