След успехите, които България постигна в най-авторитетния музикален конкурс в

...
След успехите, които България постигна в най-авторитетния музикален конкурс в
Коментари Харесай

БНТ отново избира българския представител на Евровизия чрез вътрешна селекция

След триумфите, които България реализира в най-авторитетния музикален конкурс в Европа в последните две години, Българската национална телевизия съобщи присъединяване в Евровизия 2018 пред Европейския съюз за радио и телевизия.
63-о издание на форума ще се организира на 8, 10 и 12 май в португалската столица Лисабон. В музикалната конкуренция, която ще премине под мотото „ All Aboard! " („ Всички на борда " ), ще се включат общо 42 страни.
Обществената телевизия още веднъж се обръща към музикалните експерти в България, с цел да дефинира българската ария и участник в Евровизия 2018. На формалния уебсайт на Българска национална телевизия към този момент е разгласен регламентът за присъединяване в селекцията.
Кандидатите могат да бъдат професионални екипи или продуцентски компании с цялостна идея за представянето. Предложенията би трябвало да включват ария, реализатор и тактика за театралното показване на песента, както и бюджет за обвързваните с това разноски, които продуцентската компания или екип е готов/а да поеме. Срокът за подаване на концепциите е 20 декември 2017 година.
„ Отново ще търсим харизматичен актьор, мощна ария и ефектни театрални решения. Подаваме ръка на музикалните експерти и имаме вяра, че дружно способстваме българските създатели да имат своето почтено място в музикалната среда на Европа. Показателни за това са достиженията, които към този момент завоювахме - второто място на Кристиан Костов на Евровизия 2017 и четвъртата позиция на Поли Генова на Евровизия 2016 " - съобщи Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент „ Специални планове " в Българска национална телевизия.
Всички постъпили оферти ще бъдат разисквани от особено назначена комисия с присъединяване на представители на Българска национална телевизия, както и задгранични специалисти, с опит в музикалния отрасъл и в Евровизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР