След ужасяващото видео с , за което с основание са

...
След ужасяващото видео с , за което с основание са
Коментари Харесай

Пригожин лично се загрижи за пленени украинци, заповяда да ги нахранят и напоят


След ужасяващото видео с, за което с съображение са подозирани мародери от ЧВК „ Вагнер “, персонално основателят на наемническата войска се загрижи за хората в съветски плен и взе участие задочно в размяната на военопленици. Пресслужбата на наемническата войска разгласява видео, на което се вижда по какъв начин 130 пленени бойци са върнати на украинската страна.

На видеото Евгений Пригожин с бащински звук се обръща към наемник от своите, чието лице е прикрито от маска. „ Подгответе ги всиччки, нахранете ги, напойте ги. Проверете по какъв начин са ранените, да ги прегледат лекари “, споделя той.

След това, по команда от маскирания, огромна група явно гладни, мръсни и измъчени мъже се качват в товарен камион, с цел да ги предадат „ на украинската страна преди настъпването на Пасха “. „ Другари военнопленници, уповавам се, че повече няма да попадате при нас “, споделя маскираният на хората.

В края на клипа се вижда по какъв начин военните се движат дълга колона под строй, а някои са на носилки. Друг руснак с черна маска стои върху бетеер и държи в ръце над пленниците бяло знаме.

Досега съветската страна не съобщаваше и не показваше нищо, когато се организираше замяна на военнопленници.

Шефът на канцеларията на украинския президент Зеленски Андрий Ермак също заяви за завръщането на над 130 индивида вследствие на „ огромен Великденски продан “ на пленени. Според него в Украйна се връщат хванати от руснаците бойци от Бахмутско, Соледарско, Запорожко и Херсонско посоки. Последният продан беше на 10 април, когато двете воюващи страни си размениха по към 100 индивида.

Междувременно стана ясно, че при вчерашния съветски артилерийски обстрел по жилищен квартал в Словянск жертвите са 12 мирни жители, измежду които 2 деца.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР