След участието на министъра в заседанието депутатите ще продължат работа

...
След участието на министъра в заседанието депутатите ще продължат работа
Коментари Харесай

Служебните министри Рашков и Кацаров ще отговарят днес на въпроси в парламента

След присъединяване на министъра в съвещанието депутатите ще продължат работа с гласоподаване за преустановяване на пълномощията на заместник-председателя на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства Илко Желязков, който беше един от хората в България, попаднал под глобите на световния закон " Магнитски ".

В рамките на съвещанието Народното събрание ще гласоподава и оставката на Стефан Белчев, член на Комисията за обществен контрол над записаните инспектори.

В програмата на работа е залегнал и план на решение за анулация на лятната почивка на депутатите, с цел да могат те да работят през целия месец август.

Пленарното съвещание ще продължи с чуване на служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров, за което са отправени три въпроса. Първото е от Българска социалистическа партия, откъдето желаят да научат детайлности за подготовката, която се прави в здравната система за посрещане на скок в заболеваемостта от COVID-19 през есента. Второто е от ГЕРБ-СДС, откъдето упорстват за отговори по отношение на имунизационната акция, а третото е от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, които повдигат въпроса за построяването на национална детска болница.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР