След три неуспешни гласувания Соня Момчилова все пак бе преизбрана

...
След три неуспешни гласувания Соня Момчилова все пак бе преизбрана
Коментари Харесай

Соня Момчилова се преизбра за шефка на СЕМ. След три неуспешни гласувания

След три несполучливи гласувания Соня Момчилова въпреки всичко бе избрана отново за ръководител на Съвета за електронни медии. С нейния личен глас. Вторият мандат на досегашната шефка на медийния регулатор, известна с прекомерно спорните си позиции, започва от 28 април и продължава една година.

Според процедурата за избор на ръководител на Съвет за електронни медии, решението се взима с квалифицирано болшинство. Ако такова не бъде реализирано в три следващи гласувания, то нов ръководител се избира с нормално болшинство.

Номинацията на Соня Момчилова бе направена от Габриела Наплатанова, член на Съвет за електронни медии. Предложението сегашната председателка на регулатора да получи още един едногодишен мандат бе подкрепено от самата Момчилова, Габриела Наплатанова и Галина Георгиева. Симона Велева гласоподава с „ Въздържал се “, а Пролет Велкова - с „ Против “. Други номинации за нов председател не бяха разисквани, осведоми Българска телеграфна агенция.

Съвет за електронни медии съумя да преодолее репутацията на рестриктивен и наказателен орган, с каквато се ползваше, самопохвали се Момчилова във връзка първия си мандат.

Смятам, че госпожа Момчилова има опита, силата и куража да ни организира през този извънредно значим интервал, в който следва разискването на плана за Европейски акт за независимост на медиите, разгласи Наплатанова. И тя, и Момчилова са от квотата на президента Румен Радев в Съвет за електронни медии.

„ Ще поддържа кандидатура на ръководител, който вкара всички точки в открита част, в това число актовете и претекстовете на всеки консултант, с цел да има в действителност цялостна бистрота, цялостна почтеност към обществото, каквато всички вие желаете и подкрепяте “, сподели Галина Георгиева (парламентарна квота, предложение на ГЕРБ, определена и с поддръжката на ДПС).

„ Няма да ви изненада моята позиция, защото не за първи път ще я изложа. Спомняте си, бях измежду членовете на Съвет за електронни медии, които желаеха оставката преди време на ръководителя. Имах своите кардинални съображения. Те са годни и през днешния ден “, сподели Пролет Велкова.

Публични изявления на Соня Момчилова са в съществено несъгласие с задачата на Съвет за електронни медии, сподели тя.

„ Не мога да поддържа тази кандидатура. Моите съображения за това са, преди всичко, информационни, на второ място – репутационни, на трето – административни “, беше позицията и на петия член на съвета Симона Велева.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР