След това той застреля 57-годишния мъж два пъти по време

...
След това той застреля 57-годишния мъж два пъти по време
Коментари Харесай

Журналист беше застрелян по време на радио шоу на живо във Филипините, докато хората гледаха поточно предаване във Facebook

След това той простреля 57-годишния мъж два пъти по време на утринното си предаване, до момента в който хората гледаха програмата онлайн във Фейсбук.

< p> Нападателят сграбчи златната огърлица на господин Джумалон, преди да избяга на мотоциклет с някой, който чакаше извън.

Видео на нападението демонстрира господин Джумалон да стопира и да гледа нещо настрана от камерата преди два изстрела звъни. Той се свлича обратно в стола си, до момента в който музиката на фона звучи.

Той беше разгласен за мъртъв на път за болничното заведение.

Нападателят не беше забелязан онлайн във Фейсбук, само че полицията сподели, че са инспекция дали охранителните камери, конфигурирани в къщата и в домовете на съседите, са записали нещо.

Полицаите проверяват, с цел да разпознават стрелеца и да открият дали нападението е обвързвано с работата.

Предаване на господин Джумалон за Gold FM 94.7 от вкъщи си в дома си в Каламба, Мисамис Оксидентал.

Прочетете повече от Sky News:
Журналистът от Газа загуби жена си, двете си деца и внука си
Морски блага, продавани в Обединеното кралство супермаркетите може да имат тъмна страна

Филипините от дълго време се считат за едно от най-опасните места за публицисти в света.

Националният съюз на публицистите на Филипините, преса надзирател на свободата, сподели, че той е 199-ият публицист, погубен в страната от 1986 година

" Нападението е още по-осъдително, защото се случи в личния дом на Джумалон, който също е служил като радиостанция ", се споделя в него. сподели.

Фердинанд Маркос-младши, президентът, изрично осъди убийството.

„ Нападенията против публицисти няма да бъдат толерирани в нашата народна власт и тези, които заплашват свободата на печата, ще го създадат да се изправят пред цялостните последици от дейностите си “, сподели той в X, някогашен Twitter.

Смъртта на господин Джумалон усилва броя на убитите публицисти, откогато господин Маркос встъпи в служба през юни 2022 година, до четири.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР