Дронове на военното разузнаване на Украйна (ГУР) са атакували през

...
Дронове на военното разузнаване на Украйна (ГУР) са атакували през
Коментари Харесай

Украйна нанесе удари по петролно депо в Ростовска област

Дронове на военното разузнаване на Украйна (ГУР) са атакували през нощта петролна база в Ростовска област на Русия, заяви БГНЕС с позоваване на " Киив инидпендънт “.

Вследствие на офанзивата е избухнал пожар, който съветските служби към този момент не съумяват да потушат.

По-рано губернаторът на Ростовска област Василий Голубев заяви, че два дрона са блъснали рафинерията в Пролекарски регион, като са провокирали две детонации, само че твърди, че не е последвал пожар и няма жертви.

През тази пролет украинските сили нанесоха серия от удари с дронове против обекти на съветската петролна промишленост, снабдяващи с горива съветската войска. Целта е подкопаване на съветските военни интервенции срлещу Украйна.

Ростовска област граничи с Украйна на югоизток. Предишна офанзива против петролната рафинерия в Новошахтинск в района през март докара до отчасти прекъсване на работата на завода.

Ударите против съветски енергийни обекти провокираха рецензии от страна на публични представители на Съединени американски щати заради опасения, защото съгласно тях това може да докара до повишаване на цуните на международния пазар.

В отговор президентът Володимир Зеленски съобщи, че Украйна има право да употребява личните си оръжия, с цел да нанася удари надълбоко в Русия. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР