След това добитият газ да се складира и използва като

...
След това добитият газ да се складира и използва като
Коментари Харесай

Пенсионираният Енергетик Светослав Цанев Изобрети Това, Което Ще Промени Света!

След това добитият газ да се складира и употребява като гориво за коли, кораби, влакове, самолети и еленергия, написа " Марица ". Всъщност американски компании добиват най-разпространения във Вселената газ със слънчева сила от известно време. Това, което Станислав Цанев твърди, че при него е оригиналност, е отделянето на двата газа в края на реакцията. „ Аз предлагам магнитен сепаратор за водорода и кислорода и това е огромната ми иновация. По бай-Тошово време в КЦМ-Пловдив са добивали чист водород, който им е трябвал за разнообразни принадлежности.

Правили са индукционно загряване до 1000 градуса в кварцова тръба. Отделянето в края е ставало с мембрана и по този начин водородът не е бил чист ”, изяснява 73-годишният някогашен енергетик. По неговия магнитен способ ще се получава изцяло чист газ. Той напомня, че за горивните кафези на колите с водород се търси 4 деветки чист газ. Хем 75% от материята във Вселената е водород, хем този детайл съвсем не се среща в свободно положение на Земята. Досега всеобщо го получават от разложение на вода. Проблемът постоянно е бил, че когато това става с електричество, то добивът до такава степен се оскъпява, че потреблението на водород по-късно е неефективно.

„ Хората не помнят и че електрическата сила напълно не е толкоз „ чиста ”, както си мислят. Тя е микс от разнообразни способи на извличане и множеството са безспорни замърсители на атмосферата ”, напомня Цанев. И въпреки всичко водородът гори, а не избухва като пропан-бутана. И е 2,7 пъти по-мощен от бензина. Пловдивчанинът напомня, че през Първата международна война германците пълнят дирижаблите си с водород. Чак през 1937 година цепелинът „ Хинденбург ” се възпламенява и пада до Ню Йорк. И от фрагментите, документирали това събитие, се вижда, че той не избухва, а гори. „ Патентът ми е стопански аргументиран, тъй като употребявам безвъзмездна слънчева сила. Освен това ще получавам чист водород с магнитно делене. Получавам го от вода и мога да го депозирам в резервоари. А тъкмо това е казусът на електрическата сила - не можеш да я затвориш в кутия и да я запазиш за тази вечер. Ако не я използваш незабавно, тя изчезва крепко пушек ”, тегли чертата изобретателят.

През 1857 година френският химик Анри Сен-Клер Девил разлага водата с нагряване до 1300 градуса. За да нагрее вода до тази температура, Станислав Цанев ще търси място за първообраз на инсталацията в планината. Ще я затопля със слънчева сила, събрана с параболични огледала. „ Говорим за десетина огледала с към метър диаметър.Те ще събират силата в една точка ”, изясни Цанев. Америка, страната на концепциите и технологиите, постоянно е успявала да събере в една точка четирите значими неща за едно изобретение - концепция, отбрана, опция за техническа разработка и инвестиция. Дотук пловдивчанинът е подминал първите две точки.

Сега Станислав Цанев има добре създадена и предпазена концепция, само че търси вложител, който да е подготвен да даде пари за основаването на първообраз на водородната апаратура. „ Имам позитивни мнения от Българското водородно общество. Представих им създаването и оттова я харесаха. Какво реализираме? Произвеждаме водород за колите, влаковете, корабите и самолетите. Може да го използваме и за миниелектроцентрали ”, споделя пловдивският откривател.

Водородната гражданска война, в случай че въобще се случи, не е панацея на енергийните проблеми. Ако всичко мине на водород, добиван от вода, то тя последователно ще стартира да понижава. А това е най-ценният земен запас. Точно за това предизвестява в ранните си разкази Айзък Азимов. В тях той загатва, че първите междупланетни кораби употребяват по няколко кубически километра вода от земните океани. И равнището им стартира да пада. Станислав Цанев не е склонен с това. " Водата е доста - няма да свърши ", уверен е той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР